Σχολική Ψυχολογία. Τόμος Β'
Σχολικές Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στα παιδιά, στο Προσωπικό, στα Προγράμματα & στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-697-086-3
Έλλην, Αθήνα, 5/2014
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 53.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,260 γρ., 1578 σελ.
τ. 2
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό εργαλείο απαραίτητο για κάθε επιστήμονα, ψυχολόγο ή εκπαιδευτικό-παιδαγωγό, και γενικά για όλους όσους, ανεξάρτητα από ειδικότητα, έχουν μια επιστημονική - επαγγελματική σχέση με το παιδί-μαθητή μέσα στο σχολικό του περιβάλλον.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι μια επιτομή της Σχολικής Ψυχολογίας, με πολλές εφαρμογές και μελέτες περίπτωσης από σχολεία σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής. Είναι ένας συλλογικός τόμος σε αναβαθμισμένη και πολύ βελτιωμένη έκδοση, όπου το κάθε ένα κεφάλαιο είναι γραμμένο ανεξάρτητα από τα άλλα, από έναν ή περισσότερους εξειδικευμένους και διακεκριμένους στο χώρο τους επιστήμονες, από διαφορετικά Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, μέσα σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει συμπυκνωμένη, πολύπλευρη και βαθιά γνώση του κάθε προς εξέταση αντικειμένου, η οποία πλαισιώνεται από πλούσια ερευνητική εμπειρία και συνοδεύεται από άρτια και σύγχρονη βιβλιογραφική τεκμηρίωση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό εργαλείο απαραίτητο για κάθε επιστήμονα, ψυχολόγο ή εκπαιδευτικό-παιδαγωγό, και γενικά για όλους όσους, ανεξάρτητα από ειδικότητα, έχουν μια επιστημονική - επαγγελματική σχέση με το παιδί-μαθητή μέσα στο σχολικό του περιβάλλον.

Το βιβλίο αυτό εκτός από τις βιβλιοθήκες των εξειδικευμένων επιστημόνων και των Πανεπιστημίων, είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε σχολική βιβλιοθήκη όλων των βαθμίδων, αφού αναμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει βασικό εγχειρίδιο αναφοράς για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του συνόλου των ζητημάτων που προκύπτουν μέσα στο χώρο του σχολείου, εκτός φυσικά από αυτά που αφορούν στη διδακτική μεθοδολογία των διαφόρων γνωστικών αντικείμενων.

Επίσης, μπορεί να προσφέρει όχι μόνο έγκυρη και αξιόπιστη επιστημονική γνώση σε κάθε εξειδικευμένο επιστήμονα και επαγγελματία, αλλά να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για την κατάρτιση προγραμμάτων παρέμβασης μέσα στα διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια, με στόχο τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων μέσα στην τάξη και το σχολείο, τα οποία πολύ συχνά σήμερα απασχολούν τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΤΟΜΟΣ Α

-ΜΕΡΟΣ 1

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

-ΜΕΡΟΣ 2

H ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

-ΜΕΡΟΣ 3

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΟΜΟΣ Β'

-ΜΕΡΟΣ 4

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

-ΜΕΡΟΣ 5

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο:

http://www.iwn.gr/product.asp?catid=17506


Add: 2014-07-11 11:46:07 - Upd: 2023-11-29 17:04:01