Απλές οικονομικές λογικές αναδιάταξης και ανάκαμψης της οικονομίας και των επιχειρήσεων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-585-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 10/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 104 σελ.
Περιγραφή

Αυτός ο συλλογικός τόμος επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πλέον φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας, μέσα από μια αλληλουχία δομημένων άρθρων.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με την παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση, και προτείνει απλές οικονομικές λογικές για την κατανόηση των θεμάτων αυτών, με στόχο πάντα την ανάκαμψη της οικονομίας και την είσοδό της σε μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων αναλύεται το θέμα των καρτέλ και των συντεχνιών, που διαλύουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες, εξετάζεται η λιτότητα και η βιωσιμότητα του χρέους της χώρας μας, πραγματοποιείται κριτική ανάλυση των επιλογών και των κατευθύνσεων του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση των αναγκών της χώρας, προτείνονται νέες τεχνικές για τη διοίκηση δημοσίων οργανισμών με βασικό κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, και εισάγονται οι όροι της αριστείας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για το μάνατζμέντ τους. Επίσης, στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται και θεωρητικού ενδιαφέροντος αναλύσεις, όπως οι κρίσεις από την αρχαιότητα, η σχέση του χρήματος με την Εξουσία και η σχέση του χρήματος με την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Πολυκριτήριας Ανάλυσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης είναι Distinguished Research Professor στο Audencia School of Management (Nantes) και μέλος της Royal Academy of Economics and Financial Sciences της Ισπανίας.Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Γεώργιος Ατσαλάκης είναι λέκτορας στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην πρόβλεψη των τιμών και των αξιών διαφόρων οικονομικών μεγεθών (χρηματιστηριακών τίτλων,  συναλλάγματος, εμπορευμάτων και άλλων αγορών κ.λπ.).


Add: 2014-06-30 10:43:04 - Upd: 2020-10-23 13:46:22