Θεωρία και Μεθοδολογία Προπονητικής Αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5051-04-4
Τελέθριον, Αθήνα, 3/2014
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 79.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 1,374 γρ., 528 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στον επιστημονικό χώρο των «αθλητικών αλμάτων» και ειδικότερα στη θεωρία και μεθοδολογία της προπονητικής των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού. Προορίζεται κυρίως για φοιτητές, εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής, προπονητές αλμάτων και ερευνητές.

Το πρώτο κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στο γνωστικό αντικείμενο των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού. Περιγράφει τα στοιχεία Μηχανικής που αφορούν στην κίνηση, στα χαρακτηριστικά στοιχεία της κίνησης (ταχύτητα, ορμή, στροφορμή, κ.ά.), στην ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης των αλμάτων, καθώς και στο σχεδιασμό και δόμηση της προπόνησης των αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού.

Το δεύτερο κεφάλαιο περιγράφει την ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος σε μήκος και το σχεδιασμό της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στο άλμα τριπλούν και ειδικότερα στην ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσής του και στη δόμηση της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.

Στο τέταρτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται το άλμα σε ύψος και περιγράφεται η ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος και ο σχεδιασμός της προπόνησης στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.

Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται η ανάλυση της τεχνικής εκτέλεσης του άλματος επί κοντώ, καθώς και η δόμηση της προπόνησης αθλητών στις φάσεις αρχικής ειδίκευσης και εξειδίκευσης.

Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική παρουσίαση της μεθοδολογίας διδασκαλίας και εκμάθησης των αθλητικών αλμάτων Κλασικού Αθλητισμού, τα οποία είναι το άλμα σε μήκος, το άλμα τριπλούν, το άλμα σε ύψος και το άλμα επί κοντώ. Γίνεται περιγραφή της μεθοδικής σειράς εκτέλεσης των ασκήσεων που υποβοηθά έναν αρχάριο να μάθει την τεχνική των αλμάτων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. Βασικά στοιχεία τεχνικής εκτέλεσης και προπονητικής των αλμάτων κλασικού αθλητισμού

2. Αλμα σε Μήκος
 
3. Αλμα τριπλού
 
4. Αλμα σε ύψος
 
5. Αλμα επί κοντώ
 
6. Μεθοδολογία διδασκαλίας και εκμάθησης των αθλητικών αλμάτων

Βιβλιογραφία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

http://www.iwn.gr/product.asp?catid=17486


Add: 2014-06-16 07:31:45 - Upd: 2023-11-29 16:57:40