Τα σταφύλια της οργής
The Grapes of Wrath (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-569-034-2
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.91 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 621 γρ., 560 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το διάσημο λογοτεχνικό αριστούργημα σε σύγχρονη μετάφραση
Περιγραφή

Ελάχιστα μυθιστορήματα έφτασαν ποτέ να συμβολίσουν μια ολόκληρη εποχή. Και το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι το πιο πολυσυζητημένο αμερικανικό βιβλίο του 20ού αιώνα. Από το 1939 που πρωτοεκδόθηκε, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί και ξαναμεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες.
Η εποχή είναι η δεκαετία του `30, το μεγάλο κραχ, η αρχετυπική οικονομική κρίση που εντυπώθηκε με τρόμο στο συλλογικό φαντασιακό. Και ο λογοτέχνης που την περιέγραψε και την εξήγησε τόσο δυνατά και τόσο καθαρά, ώστε το έργο του θα μείνει για πάντα στην ιστορία, είναι ο Τζον Στάινμπεκ, με τα "Σταφύλια της οργής".
Τα "Σταφύλια της οργής" είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και στην ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Τζόουντ, που ξεριζώνεται από τον τόπο της και μεταναστεύει, κηρύσσεται μια αλήθεια: και η αλήθεια αυτή, δοσμένη με μια λογοτεχνική αμεσότητα που καθηλώνει, είναι απόλυτη και τόσο επιτακτική σήμερα όσο κι όταν πρωτογράφτηκε.
Ίσως περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο, τούτο δω αποδεικνύει πως η μεγάλη λογοτεχνία δεν είναι ανάγκη να `ναι ένας ερμητικός γρίφος, μα μπορεί με συγκλονιστικά οικείες λέξεις και εικόνες να δονήσει την ψυχή κάθε ανθρώπου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:



  •  Πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που πρέπει να έχεις διαβάσει!
  • Ο συγγραφέας John Steinbeck έχει τιμηθεί με το βραβείο Nobel Λογοτεχνίας
  • Το μυθιστόρημα-σύμβολο μιας ολόκληρης ταραγμένης εποχής, του μεγάλου Κραχ
  • Εξαιρετική νέα μετάφραση, η πρώτη στα ελληνικά εδώ και 60 χρόνια

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-06-16 07:31:45 - Upd: 2024-01-16 15:18:04