Αρκεί να θέλεις...
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9692-32-8
Ταξιδευτής, Αθήνα, 12/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 480 σελ.
Περιγραφή

- Το πρόβλημα: Οι ανθρώπινες σχέσεις. Τι άλλο; Δύσκολες από χέρι. Έχουν πάντα γελαστή αρχή και σίγουρα θλιμμένο τέλος. Η πορεία τους μοιάζει αναπότρεπτη, σαν τη μοίρα. Είναι όμως;
- Ο χωρισμός: Πάντα η άλλη πλευρά φταίει για όλα. Νόμος απαράβατος. Τελευταία είναι και θέμα μόδας. Κάποιοι το γιορτάζουν κιόλας. Η αντιστροφή στις δόξες της. Σε λίγο θ` αντικαταστήσει και τις εθνικές γιορτές.
- Ο εχθρός: Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, πάντα κι αποκλειστικά, είναι μόνο μέσα μας. Θέλει θάρρος, για να σκύψεις και να δεις. Συνήθως του φοράμε μάσκα φιλίας και δηλώνουμε πολύ περήφανοι για το κατόρθωμά μας.
- Ο έρωτας: Υπάρχει τελικά; Πρέπει να υπάρχει; Το σύστημα πάντως θέλει να τον θάψει. `Δεν ταιριάζει σ` ανώτερους ανθρώπους. Μόνο στα ζώα`. Χαρίσαμε τα ένστικτα στα ζώα. Τόσο ανόητα.
- Η λύση: Αφού δεν πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα, τότε τι ψάχνεις; Ψύλλους στ` άχυρα; Γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις. Αρκεί να θέλεις και ν` αντέχεις. Όλο και κάτι θα πετύχεις. Ακόμη και οι ψευδαισθήσεις μπορούν να νικηθούν.
- Δεύτερη φορά δεν έχει: `Γι` αλλού ξεκίνησα κι έπεσα πάνω σου... Ευλογημένη ώρα... Μέχρι του δρόμου τα μισά ήμουν άλλη κι όχι εγώ... Έφτασε η ώρα να το πω... Ποτέ δεν είναι αργά... Σε λατρεύω... Για πάντα`.
- Έρωτας που δεν κράτησε ποτέ του δεν υπήρξε: Χωρίς σχόλια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
Χωρίς αιτία
Με την πρώτη ματιά
Ναι αλλά
Απουσίες
Κυνηγός του άπιαστου
Επιστροφές
Ηλιοφάνεια
Πεθαμένες αναμνήσεις
Επισκέψεις
Η φωνή του Θεού
Θερισμός
Επίγνωση
Παροξυσμός
Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει
Δεύτερη φορά δεν έχει
Χαρούμενο πένθος
Μυστικά κι αλήθειες
Ξεκαθάρισμα
Ντιπ
Εφτά καρδερίνες
Επεξηγήσεις

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-10-23 13:46:21