Μαθαίνω να διαβάζω εύκολα
Νέα, απλή και γρήγορη μέθοδος για την πρώτη ανάγνωση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9523-60-8
Βεργίνα, Αθήνα, 12/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 27 εκ., 696 γρ., 205 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με τη μέθοδο τηςΟλοκληρωμένης Πρότασης ή Φράσης. Στο πρώτο μέρος, κάθε πρόταση περιέχει μόνο ένα άγνωστο γράμμα,αυτό που διδάσκεται. Δε χρησιμοποιούνται γράμματα που δεν έχουν προηγουμένωςδιδαχτεί κι έτσι ο μαθητής σε πολύ σύντομο διάστημα, λογικά και μεθοδικά, μαθαίνει να διαβάζει εύκολα και γρήγορα.

Τα γράμματα του αλφαβήτου δε διδάσκονταιμε αλφαβητική σειρά επειδή η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι από το γνωστό στο άγνωστο.

Στην αριστερή σελίδα με κόκκινο διδάσκεται, σε πρόταση, το νέο γράμμα και στην απέναντι (δεξιά) σελίδα ένα μικρό κείμενο που περιέχει μόνο γνωστά γράμματα.

Δεν υπάρχει κείμενο για το «ι», το «ο» και το «α» που διδάσκονται στην αρχή, ώστε στις επόμενες σελίδες να σχηματίσουμε με αυτά προτάσεις που να μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου διδάσκονται επίσης σε πρόταση τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα, οι δίφθογγοι, οι συνδυασμοί και ορισμένα συμφωνικά συμπλέγματα.

Μετά το κάθε κείμενο, ακολουθεί και μία Εργασία ( ισχύει και για τα δύο μέρη του βιβλίου), όπου διδάσκεται η γραφή του νέου γράμματος καθώς και διάφορες άλλες ασκήσεις.

Οι προτάσεις που διδάσκουν τα γράμματα καθώς και τα μικρά κείμενα έχουν ροή, ρυθμό και μουσικότητα.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-10-13 09:00:14