Είκοσι Έλληνες στον Άδη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-576-026-7
Γαβριηλίδης, Αθήνα, 12/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 22 εκ., 320 σελ.
Περιγραφή

Είκοσι συν- Έλληνες που δεν είναι πια κοντά μας... Καθένας συνεισέφερε με τον δικό του τρόπο. Άλλος στην ποίηση, άλλος στην πολιτική, άλλος στην Τέχνη. Όλοι τους ωστόσο υπήρξαν ιδιαίτεροι και ξεχώρισαν. Γι` αυτό και παρουσιάζει ενδιαφέρον ο λόγος τους. Ένας λόγος που κινείται από το επίπεδο της λαϊκότητας και φτάνει στον λόγιο. Ωστόσο, είναι ένας λόγος που σήμερα σπανίζει είτε για την αυθεντικότητά του είτε για την ποιότητά του. Σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να διασωθεί αυτός ο λόγος που είναι ταυτόσημος με ένα ήθος που τείνει να εκλείψει. Κι απ` αυτή την άποψη, η έκδοση αυτή θα μπορούσε ν` αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για κάθε γενιά.
Οι συνεντεύξεις αυτές, άλλες ήταν τηλεοπτικές κι άλλες γραπτές. Οπωσδήποτε πάντως, πέρασαν από μια νέα επεξεργασία. Για παράδειγμα, η συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια σύνθεση τηλεοπτικής και γραπτής. Στην έκδοση αυτή διατηρήθηκε ο λόγος κάθε προσώπου χωρίς καμιά παρέμβαση, θεωρώντας ότι ο τρόπος που καθένας εκφράζεται αποτελεί ξεχωριστό προνόμιο της προσωπικότητάς του.
Ευχαριστώ την ΕΡΤ, τον Ταχυδρόμο, το Έθνος, την Πρώτη, τον Ελεύθερο Τύπο και το περιοδικό Ένα, που συνέβαλαν έτσι ώστε να δοθεί ο λόγος στα είκοσι αυτά πρόσωπα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω το Συγκρότημα Λαμπράκη της περιόδου 1972 - 1981. Εκεί διδάχτηκα το δημοσιογραφικό ήθος κι αυτό προσπάθησα να διαφυλάξω σ` όλα τα χρόνια της καριέρας μου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Μιχάλης Κατσαρός
Νίκος Καρούζος
Κατερίνα Γώγου
Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Γιάννης Τσαρούχης
Μίνως Αργυράκης
Μάνος Χατζιδάκις
Γιάννης Θεοδωράκης
Απόστολος Καλδάρας
Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ)
Αλίκη Βουγιουκλάκη
Γιώργος Χαρίδημος
Διδώ Σωτηρίου
Ροζέ Μιλλιέξ
Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Γιάννης Ντεγιάννης
Θωμάς Γκόρπας
Γιάννης Δαλιανίδης
Μανώλης Μεγαλοοικονόμου
Άγγελος Βλάχος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-12-28 14:10:25