Η μαθηματική δραστηριότητα στην προσχολική εκπαίδευση
Θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6899-14-0
Καμπύλη, Αθήνα, 11/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 24.88 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 312 σελ.
Περιγραφή

Η έννοια της μαθηματικής δραστηριότητας αποτελεί το κεντρικό ενδιαφέρον της έκδοσης αυτής. Το περιεχόμενο της έννοιας της δραστηριότητας αντλείται από την πολιτισμική-ιστορική παράδοση ψυχολόγων όπως οι Vygotsky, Louria, Davydov, Leontiev κ.ά.
Η μαθηματική δραστηριότητα συνοδεύεται από την εμπρόθετη διδακτική παρέμβαση του εκπαιδευτικού, που όμως σέβεται την αυτονομία του μαθητή και την ενθαρρύνει. Παράλληλα, δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός παιδαγωγικού πλαισίου εμπλουτισμένου με νοήματα και ελκυστικό για το μαθητή, με την συνεισφορά κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού που διαμεσολαβεί και διευκολύνει τη μάθηση.
Οι επιμέρους μαθηματικές έννοιες που πραγματεύεται το βιβλίο, αποτελούν προτεινόμενα θέματα των δύο τελευταίων αναλυτικών προγραμμάτων της Προσχολικής Εκπαίδευσης, δηλαδή του ΔΕΠΠΣ, αλλά και του αναλυτικού προγράμματος που προτάθηκε το 2011. Όμως, η θεματολογία διευρύνεται με την ενσωμάτωση του σύγχρονου προβληματισμού στην έρευνα και τη διδασκαλία των μαθηματικών εννοιών.
Πρόθεση του βιβλίου είναι να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τις/τους εκπαιδευτικούς της Προσχολικής και Πρώτης σχολικής Εκπαίδευσης.
Επίσης, να προσφέρει ερεθίσματα και το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο σε όσες/-ους θέλουν να εμβαθύνουν στις σύγχρονες προσεγγίσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και ειδικότερα στη μαθηματική εκπαίδευση των μικρών μαθητών.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-02-02 23:30:23