Θεοεγκατάλειψη
Από την διδασκαλία του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου
Κυκλοφορεί
Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού, Αρναία Χαλκιδικής, 2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 195 γρ., 119 σελ.
Περιγραφή

[...] Σταθμός όμως για όλη την Όρθοδοξία ήταν η κυκλοφορία του βιβλίου στην Ελληνική γλώσσα το 1973, από τις εκδόσεις "Ορθόδοξη Κυψέλη" στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 έπεσε στα χέρια μου αυτή η έκδοση, την οποία είχε χρηματοδοτήσει ο αείμνηστος Αρχιμ. Παύλος Μαντζουράνης, υποτακτικός του Γέροντα Σωφρονίου και συμπατριώτης μου από τη Μυτιλήνη.

Τότε άκουσα από τον Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, ότι "αυτό είναι το πιο σπουδαίο βιβλίο, που έχει γραφτεί τα τελευταία εκατό χρόνια".

Από τότε με συνοδεύει αυτό το βιβλίο σ` όλη την ιερατική μου ζωή και προσπαθώ να διεισδύσω στο βαθύ περιεχόμενό του. Κάθε φορά που το μελετώ βρίσκω καινούργια μηνύματα και είναι σαν να το διαβάζω για πρώτη φορά. Συχνά χρησιμοποιώ τον Άγιο Σιλουανό στα κηρύγματά μου και σε ακροατήρια με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Θεωρώ, ότι αυτή τη στιγμή η Θεολογία του Αγίου Σιλουανού είναι, ό,τι πιο προχωρημένο θεολογικά στην Ορθοδοξία, που μπορεί να μιλήσει στον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέροντας Σωφρόνιος θέλουν πολλή μελέτη ακόμη, για να αξιοποιηθούν.
Οι ομιλίες δημοσιεύονται στο μικρό αυτό πόνημα, για να γνωστοποιηθεί ο Άγιος στο σύγχρονο κόσμο και να γλυκάνει η ζωή μας. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00