Χαλύβδινες κατασκευές σε πυρκαγιά
Συλλογικό έργο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-456-378-4
Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 33.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 328 σελ.
Περιγραφή

Η σταθεροποιητική δράση μεμβράνης στον σχεδιασμό έναντι πυρκαγιάς σύμμικτης πλάκας με συμπαγείς και κυψελωτές χαλύβδινες δοκούς - Αξιοποίηση (MACS+).
Το σύγγραμμα αυτό προέκυψε από το πρόγραμμα MACS+ (Σταθεροποιητική δράση μεμβράνης στον σχεδιασμό έναντι πυρκαγιάς σύμμικτης πλάκας με συμπαγείς και κυψελωτές χαλύβδινες δοκούς), το οποίο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission, Research Fund for Coal and Steel).
Στο βιβλίο εκφράζονται γνώμες και απόψεις μόνον των συγγραφέων, ενώ η επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται.
Συγκεκριμένα, το βιβλίο αποτελεί προϊόν των εξής ερευνητικών προγραμμάτων:
-του έργου FICEB+ που έχει χρηματοδοτηθεί από το RFCS
-του έργου COSSFIRE που έχει χρηματοδοτηθεί από το RFCS
-του έργου Leonardo Da Vinci «Αξιολόγηση της πυραντίστασης μερικώς μονωμένων σύμμικτων πλακών» (FRACOF)
- ενός παλαιότερου έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ArcelorMittal και το CTICM και εκτελέστηκε σε συνεργασία της CTICM με το SCI.

Η απλοποιημένη μέθοδος σχεδιασμού αρχικά αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα των πειραμάτων μεγάλης κλίμακας σε πολυώροφο μεταλλικό κτίριο στο BRE Cardington του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κύριος όγκος της θεωρητικής βάσης της μεθόδου σχεδιασμού υπήρχε από τα τέλη του 1950, και ακολούθησαν μελέτες σχετικές με την δομική συμπεριφορά των οπλισμένων πλακών σκυροδέματος σε φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου. Η πρώτη έκδοση της απλοποιημένης μεθόδου σχεδιασμού ήταν διαθέσιμη από τον Οδηγό Σχεδιασμού P288 SCI «Σχεδιασμός Πυρασφάλειας: Μία νέα προσέγγιση στα πολυώροφα μεταλλικά κτίρια», 2η έκδοση.
Παρόλο που η εφαρμογή της μεθόδου στο σχεδιασμό πυρασφάλειας είναι σχετικά καινούρια, η βάση της μεθόδου είναι ευρέως εδραιωμένη.
Η απλοποιημένη μέθοδος σχεδιασμού εφαρμόστηκε σε λογισμικό του SCI το 2000 και μία βελτιωμένη αναβάθμιση εκδόθηκε το 2006, ακολουθώντας τις εξελίξεις της απλοποιημένης μεθόδου σχεδιασμού


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:06