Τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται
Μια αληθινή ιστορία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-88853-4-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
Περιγραφή

Στόχος του βιβλίου είναι να φέρει τα παιδιά σε πρώτη επαφή με το θέμα του Ολοκαυτώματος. Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των παιδιών, παρουσιάζει το Ολοκαύτωμα μέσα από την εμπειρία ενός νεαρού αγοριού, διευκολύνοντας έτσι την εισαγωγή των μαθητών σ’ αυτό το δύσκολο και σημαντικό θέμα. Η αφήγηση βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν, καταγεγραμμένες στο Εβραϊκό Μουσείο, καθώς και σε αυθεντικά αντικείμενα από τη Συλλογή Ολοκαυτώματος του Μουσείου. Η εικονογράφηση έγινε με βάση φωτογραφίες του στρατοπέδου και στοιχεία από τις μαρτυρίες επιζησάντων, που έδωσαν πληροφορίες για την τοπογραφία και τις συνθήκες διαβίωσης τους εκεί.

Στο βιβλίο, τα ίδια τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται την ιστορία τους: πώς, από ένα δέντρο σε ένα δάσος της Γερμανίας κατέληξαν στην προθήκη του Ολοκαυτώματος στο Εβραϊκό Μουσείο, με σκοπό να λένε σε όλους τους επισκέπτες την απίστευτη ιστορία τους. Μέσα από τη διαδρομή των ξύλινων παπουτσιών, γνωρίζουμε το ανώνυμο παιδί του στρατοπέδου, την προσπάθεια του να επιβιώσει στον απάνθρωπο αυτό τόπο, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του.

Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως αυτούσιο ανάγνωσμα, ή να χρησιμοποιηθεί στην τάξη, για την προετοιμασία των παιδιών πριν από μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει γονείς που επισκέπτονται το Μουσείο με τα παιδιά τους.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00