Ρώσικες ιστορίες μυστηρίου
Ιστορίες φαντασίας
Συλλογικό έργο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-218-889-7
Κριτική, Αθήνα, 7/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ρωσική
€ 7.68 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
328 σελ.
Περιγραφή

Μια απολαυστική συλλογή δυνατών διηγήσεων φαντασίας από δέκα μεγάλους κλασικούς.
Ένας όμορφος νεαρός κοζάκος ανακαλύπτει με τρόμο την κρυφή ζωή της γυναίκας του καθώς ταξιδεύει σ’ ένα βουνό όπου γλεντούν μάγισσες, μάγοι, βρικόλακες, καλικάντζαροι, τελώνια του δάσους, νεράιδες, πνεύματα και παράξενα πλάσματα κάθε λογής. Ένας άντρας που έχει εγκαταλείψει για πάντα την ανθρωπότητα, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τις τρεις απολαύσεις της ζωής. Ένα δαχτυλίδι φέρνει την ευτυχία σ’ έναν καλόκαρδο φτωχό χωρικό και στην οικογένειά του. Νεκροί επισκέπτονται τους ζωντανούς, ενώ μια μύτη εξαφανίζεται ξαφνικά από το πρόσωπο του κατόχου της…

Δέκα ιστορίες μαγείας, μεταφυσικής και μαύρου χιούμορ, γραμμένες από δέκα μεγάλους ρώσους συγγραφείς. Βασισμένες σε λαϊκούς θρύλους της Ρωσίας και της Ουκρανίας με φαντάσματα, βρικόλακες και μάγισσες, οι ιστορίες αυτές είναι δείγματα της ρωσικής ρομαντικής πεζογραφίας. Ταυτόχρονα, είναι λαογραφικοί θησαυροί για τον τρόπο ζωής και σκέψης των λαών της μεγάλης ρωσικής αυτοκρατορίας που αντικατοπτρίζουν σύγχρονους και παγκόσμιους προβληματισμούς.

Κείμενα των: Νικολάι Γκόγκολ, Μιχαήλ Ζαγκόσκιν, Μιχαήλ Λέρμοντωφ, Εβγκένι Μπαρατίνσκι, Αλεξάντερ Μπεστούτσεφ, Βλάντιμιρ Οντογιέβσκι, Αντόνι Πογκορέλσκι, Αλεξάντερ Πούσκιν, Όσιπ Σενκόβσκι, Ορέστι Σομώφ.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:06