Γεωγραφία της υπαίθρου
Διαδικασίες, αποκρίσεις και εμπειρίες αγροτικής αναδιάρθρωσης
Rural Geography : Processes, Responses and Experiences in Rural Restructuring (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Ανθοπούλου, Θεοδοσία
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-218-828-6
Κριτική, Αθήνα, 1/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 23.94 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
512 σελ.
Περιγραφή

Η "Γεωγραφία της υπαίθρου" αποτελεί μια περιεκτική εισαγωγή στη μελέτη των αγροτικών οικονομιών και κοινωνιών. Με σαφήνεια και πληρότητα, παρακολουθεί την αγροτική αλλαγή, εστιάζοντας σε:
- Διαδικασίες αναδιάρθρωσης του αγροτικού χώρου: παγκοσμιοποίηση, αλλαγές στη γεωργία και την οικονομία, κοινωνική και πληθυσμιακή ανασύνθεση, περιβαλλοντικές μεταβολές.
- Αποκρίσεις στην αναδιάρθρωση της υπαίθρου: μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής, νέες στρατηγικές ανάπτυξης και διακυβέρνησης του αγροτικού χώρου, εμπορευματοποίηση της υπαίθρου, προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας.
- Εμπειρίες αγροτικής αναδιάρθρωσης: αλλαγές στον τρόπο ζωής, πολιτικές υγείας, οικιστικά ζητήματα, απασχόληση, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός.

Κεφάλαια μικρής έκτασης, συγκριτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και ορισμοί των βασικών εννοιών καθιστούν το βιβλίο εξαιρετικά παιδαγωγικό και προσβάσιμο για τον αναγνώστη. Προτάσεις για περαιτέρω μελέτη και αναφορές σε σχετικούς ιστότοπους προτρέπουν το διδάσκοντα, το σπουδαστή, τον ερευνητή να εμβαθύνουν περισσότερο στις σπουδές της υπαίθρου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κοινωνικούς επιστήμονες και ερευνητές, σε πολιτικούς και στελέχη εφαρμογής δημόσιων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και σε όλους εκείνους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εργάζονται, δρουν, ενδιαφέρονται ή ανησυχούν για το φυσικό περιβάλλον και γενικότερα για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της υπαίθρου.

"Με τη "Γεωγραφία της υπαίθρου" ο Michael Woods αποκαθιστά τον συχνά υποτιμημένο δυναμισμό του αγροτικού χώρου."

(Patrick H. Mooney, University of Kentucky)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-05-13 12:48:13