Η γυναίκα ποίηση. Μαρία Πολυδούρη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-92345-0-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
29 x 20 εκ., 364 γρ., 105 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το επιστέγασμα μιας ωραίας και αξιέπαινης προσπάθειας που ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν. Τότε, που οι φιλόλογοι Ιωάννης Σόλαρης και Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, υπεύθυνοι των Σχολικών Βιβλιοθηκών του Γυμνασίου Καρδαμύλης και του 6ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμάτας αντίστοιχα, είχαν την ιδέα να οργανώσουν μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Πολυδούρη.
Μια εκδήλωση που πέρα από την απόδοση τιμής σε μια μείζονα ποιήτρια καταγόμενη από την περιοχή μας, θα έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και να μάθουν για τη ζωή μιας γυναίκας που σημάδεψε τη γενιάς της, μιας γυναίκας με αληθινό πάθος για την ομορφιά που κυριαρχεί γύρω μας και για την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.
Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και ενδιαφέρουσα. Όπως πάντα, όταν τους δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα. Ζωγράφισαν, σκιτσάρισαν, έγραψαν, διάβασαν για τη Μαρία Πολυδούρη. Τελικά είμαι βέβαιος πως μέσα από τη διαδικασία της προσωπικής έρευνας και της ατομικής δημιουργίας, έμαθαν για την Πολυδούρη. Όλη αυτή η εργασία παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Δεκέμβριο του 2002.
Το παρόν βιβλίο-λέυκωμα έρχεται να καταγράψει και να αποτυπώσει το χρονικό και τα ντοκουμέντα της εκδήλωσης. Εμπλουτισμένο με εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας για διδακτικές προσεγγίσεις της Πολυδούρη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, από τη ζωή της ποιήτριας και την πόλη της Καλαμάτας, πιστεύω πως δίνει ένα μέτρο των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει ο χώρος της Δ/θμιας Εκπ/σης για ανάλογες δραστηριότητες και εκδοτικές πρωτοβουλίες.
(Κωνσταντίνος Χαραμής, Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:55