Η γνώση των αγγέλων
Knowledge of Angels (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-274-174-0
Ψυχογιός, Αθήνα, 2001
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 9.85 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 346 σελ.
Περιγραφή

Δέκα χρόνια μετά «Το Άρωμα», αυτό το εξαιρετικό βιβλίο έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Σ` ένα όμορφο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, στην εποχή του Μεσαίωνα, εξελίσσονται δυο παράλληλες ιστορίες που σημαδεύουν τη ζωή των κατοίκων. Σ` ένα ορεινό βοσκοτόπι, μερικοί βοσκοί βρίσκουν ένα αγρίμι, ένα κορίτσι με εμφάνιση λύκου που προφανώς είχαν αρπάξει οι λύκοι όταν ήταν ακόμη μωρό. Ο κυβερνήτης του νησιού το εμπιστεύεται στις καλόγριες ενός μοναστηριού για να το αναθρέψουν και να το βοηθήσουν να ενταχθεί ξανά στον κόσμο των ανθρώπων.
Παράλληλα, μερικοί ψαράδες περιμαζεύουν από τη θάλασσα ένα ναυαγό, έναν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία και σπουδαίες γνώσεις, ο οποίος στην ερώτηση του κυβερνήτη σε ποια θρησκεία πιστεύει δηλώνει ότι είναι άθεος. Η δήλωση αυτή θα τον στείλει στη φυλακή και στη συνέχεια στην Ιερά Εξέταση.
Και όπως το δράμα ξετυλίγεται προς τη γεμάτη αγωνία κορύφωσή του, γίνεται φανερό ότι η μία από τις δυο αυτές ζωές θα πρέπει να θυσιαστεί.
Ένα βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο, με αληθοφάνεια και γλαφυρή απλότητα, όπου διαφαίνεται ότι τα καίρια θέματα της εποχής μας αποδεικνύονται διαχρονικά. Το καλό και το κακό, η ηθική, η αγάπη και η σκληρότητα αποτελούσαν ανέκαθεν σημεία αναφοράς στις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:18