Η γλώσσα μου Ε΄ δημοτικού
Κατανοώ και απαντώ: Της γλώσσας ρόδι και ροδάνι
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-19-0597-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.07 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 26 εκ., 511 γρ., 248 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο "Η Γλώσσα μου: Κατανοώ και απαντώ" είναι ένα χρήσιμο σχολικό βοήθημα για την Ε΄ δημοτικού και απευθύνεται τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Περιλαμβάνει όλες τις απαντήσεις στο βιβλίο του μαθητή και στο τετράδιο εργασιών ανά μάθημα κάθε σχολικής ενότητας. Συγκεκριμένα, εκτός από τις λύσεις των γραμματικών και συντακτικών ασκήσεων, παρατίθενται ενδεικτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις ανάπτυξης διαφόρων κειμενικών ειδών, καθώς και στις συνθετικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αναζήτηση πληροφοριακού υλικού από εγκυκλοπαίδειες και το διαδίκτυο. Τέλος, παρατίθεται συνοπτικά όλη η διδασκόμενη θεωρία της γραμματικής και του συντακτικού, έτσι όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις εργασίες κάθε μαθήματος στα αντίστοιχα σημεία, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους αναπτύσσονται τα ποικίλα κειμενικά είδη.

Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει κάθε μαθητή να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο δομείται η νεοελληνική γλώσσα, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιεί σωστά τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό του λόγο.

Περιλαμβάνονται ανά μάθημα:
- Θεωρία γραμματικής-συντακτικού
- Τρόποι ανάπτυξης κειμενικών ειδών


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-15 10:00:41