Η Αστραφτερούλα
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 28 εκ., 327 γρ., 24 σελ.
Περιγραφή

Η σειρά αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους μιλάει με τη γλώσσα που κατανοούν, για βασικές αλήθειες της πίστεως, βοηθώντας τα στην κρίσιμη αυτή ηλικία να θεμελιώσουν σωστά μέσα τους το υπόβαθρο, στο οποίο αργότερα θα στηριχτεί η όλη τους πνευματική ανάπτυξη.

Σε κάθε ιστορία, όπου η φύση παρουσιάζεται σφιχτοδεμένη να μιλάει, να δρα, να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να πάσχει, το παιδί θα μπορέσει να συναντήσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και να προσλάβει τα μηνύματα που του προσφέρονται, χωρίς άμεση διδασκαλική υπόδειξη και νουθεσία.

Στο σκοπό αυτό ιδιαίτερα βοηθάει η εικονογράφηση, που κατά κάποιο τρόπο δίνει υπόσταση και εγγύτητα στις αλήθειες και τις πνευματικές αξίες που υπογραμμίζονται.

"Η Αστραφτερούλα" είναι, μεταφρασμένη σε καθημερινή πράξη, η παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Η προσπάθειά μας εδώ εντοπίζεται στο να εμπνεύσουμε στα παιδί όχι έναν τρόπο ηθικολογικής και ουμανιστικής βιώσεως της ζωής της αγάπης, αλλά στο να καλλιεργήσουμε στην ψυχή του βιώματα σωστής, καθημερινής σχέσεως κοινωνίας με τον εαυτό του, το περιβάλλον και το Θεό.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00