Η απάτη της αστρολογίας
Κατά τους Πατέρες της εκκλησίας
Κυκλοφορεί
Φωτοδότες, Αθήνα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.52 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 19 εκ., 328 γρ., 314 σελ.
Περιγραφή

Στο θέμα της αστρολογίας, που τόσο πολύ προβάλλεται σήμερα και μάλιστα κατά τρόπο που δείχνει πως αυτή είναι κάτι το αθώο, οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι σαφέστατοι.
Όχι μόνο την αποκαλούν ειδωλολατρία, φοβερή πλάνη και απάτη, πίστη παράλογη, αμαρτωλή και βάρβαρη, ασέβεια, βλασφημία και αθεΐα, αλλά και τη συγκαταλέγουν σ` εκείνα τα μέσα που επιχειρούν να υποκαταστήσουν την πίστη μας στον Θεό! Επιπλέον πως είναι είδος μαγείας και διαβολικό κατασκεύασμα αντίθετο στα δόγματα του Θεού.
Για τις προγνώσεις (=μαντείες) των αστρολόγων λένε πως είναι δαιμονικές εμπνεύσεις, πως δεν γνωρίζουν το μέλλον αλλά το υποθέτουν, πως κατά τύχη συμβαίνει κάποτε να επαληθεύονται, για ποιους λόγους μας είναι άχρηστες, ότι καταστρέφονται εκείνοι που τις πιστεύουν, γιατί τα ζώδια σε τίποτα δεν επηρεάζουν τη ζωή μας, πως άλλο είναι η Πρόνοια του Θεού κι` άλλο η ανύπαρκτη μοίρα κ.λπ.
Ο λόγος τους καταιγιστικός, τα επιχειρήματά τους πάρα πολλά κι` αδιάσειστα, οι θέσεις τους σαφέστατες, που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες κι` αμφισβητήσεις.
Αξίζει να το δούμε...


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00