Η αγάπη σαν ιστορία
Μπορούμε ν' αλλάξουμε την ιστορία μας, που έχουμε για την αγάπη, και να βελτιώσουμε τη σχέση μας; Μια νέα θεωρία για τις σχέσεις
Love is a story : A new theory of relationships (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-349-057-9
Θυμάρι, Αθήνα, 11/2000
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 317 σελ.
Περιγραφή

Σ` αυτό το βιβλίο για την αγάπη υπάρχει ένα κεφάλαιο για τον καθένα μας. Η γνώση της ιστορίας μας και της ιστορίας του συντρόφου μας μπορεί να σώσει ή να διαλύσει τη σχέση μας. Μπορεί η δική μας ιστορία να λέει ότι η αγάπη είναι ένας `κήπος` που πρέπει να φροντίζουμε και να καλλιεργούμε με προσοχή. Ο σύντροφός μας, όμως, μπορεί να πιστεύει ότι η αγάπη είναι ένας `πόλεμος` στον οποίο οι αψιμαχίες, ακόμη και οι μάχες αποτελούν συναρπαστικό και ουσιώδες μέρος της σχέσης. Σ` αυτήν την περίπτωση μας περιμένουν δύσκολοι καιροί σαν ζευγάρι.
Μπορεί, πάλι, μέσα στις σχέσεις να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν `μαθητή` και να μας αρέσει να μαθαίνουμε από το σύντροφό μας. Μπορεί στο σύντροφό μας να αρέσει να παίζει το ρόλο του `δασκάλου` στις σχέσεις. Σ` αυτή την περίπτωση οι ιστορίες μας συμπληρώνουν η μία την άλλη, και οι προοπτικές της σχέσης είναι καλές.
Ο Δρ. Στέρνμπεργκ, εξετάζει 26 ιστορίες αγάπης και μας βοηθά να ανακαλύψουμε ποια είναι η δική μας ιστορία, τι ψάχνουμε ενστικτωδώς σε μια σχέση, ποιες ιστορίες ταιριάζουν με τη δική μας, και ποιες είναι καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αποτυχία. Μας αποκαλύπτει αυτό που η καρδιά μας γνώριζε από την αρχή, και μας κάνει να δούμε τη ζωή μας από τελείως διαφορετικό πρίσμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μέρος Πρώτο: Οι ιστορίες που λέμε
1. Η Αγάπη σαν ιστορία
2. Οι πολλαπλές ιστορίες για την αγάπη
3. Τα βασικά στοιχεία των ιστοριών
4. Μερικά είδη ιστοριών
5. Από πού προέρχονται οι ιστορίες και που μπορούν να οδηγήσουν
Μέρος Δεύτερο: Ιστορίες αγάπης
6. Ασύμμετρες ιστορίες
7. Ιστορίες αντικειμένου
8. Ιστορίες συντονισμού
9. Αφηγηματικές ιστορίες
10. Ιστορίες τεχνοτροπίας
Μέρος Τρίτο: Οι συνέπειες
11. Δοκιμάζοντας τη Θεωρία της αγάπης σαν ιστορία
12. Τι είναι η αγάπη;
Σημειώσεις

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-11-05 14:38:53