Εφηβεία
Επιμέλεια κειμένου: Τσιάντης, Γιάννης Παιδοψυχ.
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-03-2068-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 315 σελ.
τ. 2
Περιγραφή

Η έκδοση αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδοψυχίατρους, ψυχίατρους, παιδίατρους και γενικούς γιατρούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους αλλά και μετά το τέλος της, καθώς και σε ψυχολόγους. Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστές των σχολών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ. Θα είναι επίσης χρήσιμη σε ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, καθώς και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στους τομείς υγεία - ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας. Ελπίζουμε ότι η έκδοση αυτή θα προσθέσει στην ελληνική βιβλιογραφία και θα αποτελέσει ερέθισμα για περαιτέρω μελέτη και έρευνα στα σχετικά θέματα στον ελλαδικό χώρο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κεφάλαιο 1: ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΟΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (Γιάννης Τσιάντης).
Κεφάλαιο 2: Η ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (Δημήτρης Αναστασόπουλος).
Κεφάλαιο 3: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη).
Κεφάλαιο 4: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (Δημήτρης Γεώργας).
Κεφάλαιο 5: ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (Ανδρέας Δημητρίου - Ελευθερία Γωνίδα).
Κεφάλαιο 6: Η ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Μηλέβα Γαβριηλίδου).
Κεφάλαιο 7: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ: ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΓΧΟΥΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΧΡΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Μιχάλης Γ. Μαδιανός).
Κεφάλαιο 8: ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Michael Chandler).
Κεφάλαιο 9: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ - ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (Derek Steinberg).
Κεφάλαιο 10: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ Ή ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (Γρηγόρης Αμπατζόγλου).

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-29 15:31:51