Έτοιμοι αεί προς απολογίαν
Διδακτική και ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση και υπέρβαση των δυσκολιών κατά τη διδακτική πράξη
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-91094-8-2
Παύλος Εκδόσεις, Αθήνα, 2001
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.11 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 244 γρ., 158 σελ.
Περιγραφή

Η παρούσα Διδακτική και Ψυχοπαιδαγωγική Μελέτη αναφέρεται σ` ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα (πρόβλημα), που συναντούν, όσοι έχουν σχέση με διδακτικό έργο και την παιδαγωγία των παιδιών και εφήβων μας σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους (λ.χ. στο σπίτι, στην ενορία, στα σχολεία κ.α.)
Και αυτό είναι:
Οι δυσκολίες, οι αμφισβητήσεις, οι αντιδράσεις και γενικότερα άλλοι αρνητικοί παράγοντες, οι οποίοι και δυσχεραίνουν το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο, κατά την μαθησιακή και παιδαγωγική διαδικασία. Με τη Μελέτη αυτή, δεν γίνεται απλώς εντοπισμός αυτών των αρνητικών παραγόντων, αλλ` υποδεικνύονται, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, τρόποι και μέθοδοι αντιμετώπισης και υπέρβασής τους, με βάση τις αρχές της Διδακτικής, της Χριστιανικής Παιδαγωγικής και της Ψυχοπαιδαγωγικής Επιστήμης. Γιατί όχι και της διδακτικής πείρας και των εμπειριών που αποκτά ("κουβαλάει στην πλάτη του") κάθε δάσκαλος και παιδαγωγός;
Έτσι μπορεί να θεωρηθεί ως χρήσιμο "εργαλείο" για όσους έχουν σχέση με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων, ήτοι: καθηγητές, διδασκάλους, παιδαγωγούς, γονείς, κληρικούς, κατηχητές και ειδικότερα για τους θεολόγους καθηγητές.
[...]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14