Έρως και αίμα
Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-208-857-9
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., Αθήνα, 7/2013
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 456 γρ., 297 σελ.
Περιγραφή

-Πρόσεξε με Στέφανε, ξανάπε η μητέρα του, όπως γνωρίζεις η Μαντώ στις γιορτές και στις εκπτώσεις, δουλεύει βοηθητικά στο κεντρικό Πολυώροφο κατάστημα της πόλης μας. Του οποίου ο Ιδιοκτήτης διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με την οικογένειά της.
-Ναι, το ξέρω, τη διέκοψε, και της Μαντώς της αρέσει αυτή η απασχόληση, γιατί περνά ευχάριστα την ώρα της εκεί μέσα, και βγάζει και κάποια χρήματα για τα μικροέξοδά της σαν κοπέλα. Δεν βλέπω που υπάρχει το κακό, μητέρα, σ` αυτήν την υπόθεση; Δεν το βρίσκω καθόλου παράξενο, απεναντίας, που θέλει να εργάζεται όταν δεν έχει σχολείο.
-Σωστά, έτσι γινόταν. Τώρα όμως ο Ιδιοκτήτης του Πολυκαταστήματος, αν και έχει τα διπλάσια και παραπάνω χρόνια της Μαντώς, τη ζήτησε απ` τους γονείς της για να την κάνει γυναίκα του!
-Πως; Τι είπες; Να την κάνει γυναίκα του! Και δέχτηκαν;
-Φαίνεται πως ναι, απ` ότι δείχνουν τα πράγματα, οι ετοιμασίες τους για το γάμο, αν και όχι με ευχάριστη διάθεση. Η Μαντώ είναι που τους πιέζει να γίνει.
-Η Μαντώ! Η δική μου η Μαντώ πιέζει τους γονείς της να την παντρέψουν μ` έναν άλλο άντρα; Και μου είπατε να μη φωνάξω, να μη δημιουργήσω επεισόδιο και να φερθώ πολιτισμένα; Η Μαντώ μου που είναι η ανάσα μου και η ζωή μου, θέλει να παντρευτεί αυτόν, αγνοώντας εμένα και την αγάπη μου; Και μου κάνατε συστάσεις να είμαι ήρεμος και τίποτα να μη συμβεί; Το Σύμπαν θα γκρεμίσω, κραύγασε και όρμησε έξω.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Τρυφερή αγάπη
Ο Ωραίος Φοιτητής
Εραστής δύο Γυναικών
Η Προδοσία
Η Απόδραση
Ματωμένα Σκαλοπάτια
Λαθρεπιβάτης
Το Αδέσποτο Σκυλί
Έρωτας στο Κρουαζιερόπλοιο
Η Ανάδειξη
Νοσταλγία
Στη Γενέθλια Πόλη
Η Αποκάλυψη
Το Δίλημμα
Ένας Ξεχωριστός Άνθρωπος

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00