Ερμής 2008
Γραμματόσημα Ελλάδος 1861-2007 και ταχυδρομική ιστορία
"Hermes" 2008
Stamps of Greece 1861-2007 and Postal History
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-85681-2-9
9η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 22.32 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,048 γρ., 560 σελ.
Περιγραφή

Ο "Ερμής" 2008 αποτελεί την έκδοση που δίνει νέα διάσταση στο Φιλοτελισμό και τη Φιλοτελική ιδέα και στην ιστορία του Ελληνικού γραμματοσήμου και του Ελληνικού Φιλοτελισμού. Για πρώτη φορά...
- ...μέσα από τις παραστάσεις των γραμματοσήμων και τις αναλύσεις τους, ζωντανεύει την ιστορία του Ελληνικού Φιλοτελισμού και τωνχιλιετιώντου Ελληνικού Πολιτισμού
- ...αναλύει σε έκταση τις Ολυμπιακές εκδόσεις γραμματοσήμων 1896-1906 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη χώρα που είναι η κοιτίδα τους (με ειδικό αφιέρωμα για τη Χρυσή Ολυμπιάδα 1896-1996 και παράλληλη αγγλική μετάφραση)
- ...περιέχει τόσο εκτεταμένες αναλύσεις κεφαλαίων και νέων στοιχείων που δεν έχουν ποτέ αναφερθεί σε παρόμοια έκδοση
- ...περιέχει μεγάλη έκταση σε έγχρωμη εικονογράφηση ώστε να μη δημιουργεί καμιά αμφιβολία για την πληρότητα των σειρών, των χρωμάτων και των παραστάσεων
- ...με χρονολογική ανάπτυξη του συνόλου των εκδόσεων των Ελληνικών γραμματοσήμων (και Αεροπορικών, Εναρίθμων, Προνοίας) για την ολοκληρωμένη κατατόπιση των συλλεκτών.
- ...με εισαγωγική μελέτη και ανάλυση των ειδικών χαρακτηριστικών και στοιχείων των Μεγάλων Κεφαλών Ερμού για την πληρέστερη ανάπτυξη του κεφαλαίου με παράλληλη αγγλική μετάφραση.
- ...με το ιστορικό των εκδόσεων των "Νέων Χωρών" της Ελληνικής Επικρατείας (2ο μέρος) και με πλήρη αγγλική μετάφραση.
- ...με την Ταχυδρομική Ιστορία (3ο μέρος) σε μια νέα θεμελίωση, ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και με νέα στοιχεία, σε μια πιο ολοκληρωμένη αναφορά στο σύνολο του ελληνικού φιλοτελικού χώρου, ώστε το μεγάλο αυτό κεφάλαιο για πρώτη φορά να ανοίγει και για το ευρύτερο τμήμα των Ελλήνων αλλά και των ξένων συλλεκτών - με πλήρη και παράλληλη αγγλική μετάφραση.

...Με την 9η έκδοση του ο "Ερμής" 2008 συνεχίζει σταθερά τις εκδόσεις του με την πρωτοποριακή πάντοτε διεθνώς μορφή του, δίνοντας νέα διάσταση στον Φιλοτελισμό και τη Φιλοτελική ιδέα (την Πολιτισμική, την Ιστορική και την Εθνική) προβάλλοντας το Ελληνικό γραμματόσημο και την Ελλάδα διεθνώς.

...Με την καθολική αποδοχή του τόσο στον Ελληνικό όσο και στον ευρύτερο διεθνή χώρο αξιοποιεί και προβάλλει την ιδέα του Φιλοτελισμού και το Ελληνικό γραμματόσημο καθιστώντας το κορυφαίο ανά τον κόσμο.

...Συνεχίζοντας σταθερά την πορεία του αυτή ο "Ερμής" 2008 απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες γενικότερα τόσο στον φιλοτελικό κόσμο της χώρας μας, όσο και στους ξένους φίλους μας, που με τη μεγάλη ηθική τους συμπαράσταση τον εκτίμησαν και τον πλαισίωσαν με τόση ανταπόκριση στο έργο του αυτό. Ειδικότερα, τέλος, απευθύνει μεγάλες ευχαριστίες στον κάθε ένα ανώνυμο Έλληνα φιλοτελιστή, αλλά και ξένο φίλο μας, που συνθέτουν τον φιλοτελικό κόσμο της χώρας μας, καθώς και του εξωτερικού και αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη κάθε ένας χωριστά και όλοι μαζί, για την πρόοδο και την άνοδο της ιδέας του Φιλοτελισμού στον σημερινό αλλά και στον αυριανό μας κόσμο.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:13