Εργατική νομοθεσία
Βασικά νομοθετήματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-445-778-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 17 εκ., 766 σελ.
Περιγραφή

Οι πυκνές νομοθετικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις των τελευταίων δύο χρόνων καθιστά σημαντική την έκδοση της παρούσας συλλογής. Η πολυνομία, αποτέλεσμα τόσο της κρατικής όσο και της αυτόνομης νομοθέτησης (συλλογικές συμβάσεις εργασίας και διαιτητικές αποφάσεις), ήταν ανέκαθεν σταθερό χαρακτηριστικό γνώρισμα του εργατικού δικαίου και παράγοντας δυσκολίας στο χειρισμό των διαφόρων ζητημάτων που γεννώνται κατά την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων του.
Οι νομοθετικές μεταβολές που επιβλήθηκαν λόγω των πολιτικών του Μνημονίου ανατρέπουν τη στατική ισορροπία του συστήματος των εργασιακών σχέσεων, ιδίως των συλλογικών, όπως τη γνωρίζαμε παλαιότερα. Στο νέο πληθωριστικό νομοθετικό περιβάλλον αναδεικνύεται η αξία της θεωρίας του εργατικού δικαίου, ιδιαίτατα της μεθόδου, που αναφέρεται προεχόντως στα ερμηνευτικά μας εργαλεία.
Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την έκταση της παρούσας συλλογής, εγχείρημα εξ ορισμού δύσκολο, χωρίς να παραλείψουμε, πάντως, κανένα από τους βασικούς εργατικούς νόμους τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού εργατικού δικαίου. Ένα εργαλείο δουλειάς, όπως είναι οι βασικοί νόμοι, θα πρέπει, εκτός των άλλων, να μεταφέρεται εύκολα.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00