Εραστές δίχως αύριο
Les amants désunis (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-274-400-0
Ψυχογιός, Αθήνα, 6/1999
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 16.30 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 397 σελ.
Περιγραφή

Η Άννα, μια όμορφη γυναίκα με τη θλίψη και τη γλυκύτητα των χρόνων που πέρασαν ζωγραφισμένες στο πρόσωπό, της, ξεκινάει από την Ευρώπη για μια μακριά αναζήτηση κάτω από τον καυτό ήλιο της Αλγερίας. Τι ψάχνει, άραγε, τόσο επίμονα λες και η ζωή της ολόκληρη εξαρτάται απ` αυτό; Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που, νεαροί ερωτευμένοι, η Άννα και ο Αλγερινός σύζυγός της, ο Νασρεντίν, γνώρισαν την απόλυτη ευτυχία, μια ευτυχία που τελείωσε πολύ γρήγορα. Τελείωσε όμως;
Η Άννα προσπαθεί να ενώσει το τότε και το τώρα, το παρελθόν και το παρόν. Σ` αυτό το ταξίδι της γνωρίζει απίστευτες περιπέτειες και κινδύνους που ξυπνούν μνήμες παλιές και φέρνουν πόνο για έναν έρωτα δυνατό και ασυμβίβαστο. Σε μια χώρα που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στο φόβο του εμφύλιου, η Άννα με σύμμαχό της ένα μικρό αγόρι, τον Τζαλάλ, θα επιχειρήσει να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της πριν να είναι πολύ αργά.
Μια γοητευτική ιστορία αγάπης στην αφρικάνικη Αλγερία από την εποχή της απελευθέρωσης της χώρας μέχρι
και σήμερα. Τα εξωτικά χρώματα και οι μυρουδιές, αλλά και τα συνταρακτικά γεγονότα είναι ζωγραφισμένα με τις πιο δυνατές πινελιές χάρη στο εξαιρετικό ταλέντο του Ανουάρ Μπενμαλέκ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-03-08 15:42:56