Επιστημονικές εργασίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Προπτυχιακές εργασίες (εργασίες προόδου), πτυχιακές, μεταπτυχιακές (διπλωματικές, διατριβές)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-468-048-1
Σιδέρη Μιχάλη, Αθήνα, 11/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 478 γρ., 240 σελ.
Περιγραφή

Τα μυστικά μιας καλογραμμένης εργασίας περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό το βιβλίο. Στόχος του είναι η κάλυψη των κενών των σύγχρονων Ελλήνων φοιτητών ως προς τη μεθοδολογία και την επιστημονική δεοντολογία στη συγγραφή προπτυχιακών, πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, αλλά και διδακτορικών διατριβών.
Στα άρθρα που περιλαμβάνονται δίνονται ορισμένα παραδείγματα μεθοδολογίας της έρευνας σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, ενώ παράλληλα επεξηγούνται τα βασικά σημεία της έρευνας. Η συγγραφή τους έγινε από γνωστούς, καταξιωμένους καθηγητές και νέους επιστήμονες, οι οποίοι εξηγούν τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει κάθε ακαδημαϊκός ερευνητής, ώστε να αφουγκραστεί την ίδια την έννοια της έρευνας, θέτοντας παράλληλα τα σωστά θεμέλια για να επιτύχει το σκοπό του.
Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην αναζήτηση θέματος, χρησιμοποιώντας ως αρχικό σας οδηγό τη βιβλιογραφική ανασκόπηση. Τα καλά θέματα και ιδέες για πτυχιακές εργασίες είναι απόρροια γνώσης υπαρχόντων θεωριών, επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης αποτελεσμάτων προηγούμενων ερευνών στο γνωστικό αντικείμενο ενδιαφέροντος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος του ερευνητή είναι να επικοινωνήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη νέα γνώση στους άλλους.
Η ανάλυση της έρευνας, η μεθοδολογία, η τήρηση συγκεκριμένων απαραίτητων κανόνων, η ανάδειξη καινοτόμων στοιχείων πάνω στο γνωστικό σας αντικείμενο, η απόκτηση μιας βαθύτερης γνώσης όσο προχωράει η έρευνα, θα σας εξασφαλίσουν την επιτυχία.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-12-08 14:27:45