Ενθύμιον Δράμας
Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Επιμέλεια κειμένου: Καραϊσκάκης, Άρης
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 20 εκ., 182 γρ., 48 σελ.
Περιγραφή

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η ιδέα να φτιάξουμε μια φωτοθήκη κοινωνικής φωτογραφίας του τόπου μας. Σήμερα είμαι χαρούμενος που μετά από τόσο καιρό σκέψης και προσπάθειας, παρουσιάζουμε της φωτογραφίες της πόλης μας. Φωτογράφοι και φωτογραφούμενοι μας άφησαν τα χνάρια της ζωής τους. Κάθε φωτογραφία είναι σεβαστή για μας, είναι ένα κομμάτι ζωής. Ευχαριστώ τους Δραμινούς που μας βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο μας.

(Μαργαρίτης Τζίμας, δήμαρχος Δράμας)


Το λεύκωμα που συνοδεύει την έκθεση παρουσιάζει 48 δημιουργικές φωτογραφίες των φωτογράφων της Δράμας. Είναι φωτογραφίες που φαίνεται η τεχνική, η αισθητική και θεματολογική κατάρτιση των φωτογράφων. Ψάχνοντας τις φωτογραφίες βρήκα πραγματικούς δημιουργούς.

Σωστές γωνίες, πλήρης εκμετάλλευση της αρχιτεκτονικής του πλάνου, σωστά φωτίσματα, πρωτοποριακά πλάνα, εκμετάλλευση όγκων, δυναμικών γραμμών, αναμονή της ώρας. Φωτογραφίες στο στούντιο με μοντέρνους φωτισμούς και νέες δοκιμές. [...]

Τα θέματα δείχνουν την κοινωνική ζωή της πόλης και την τρέλα του κόσμου να καταγράψει τα πάντα. Μέσα από τις φωτογραφίες ανακάλυψα το μύθο της πόλης, αναγνώρισα πρόσωπα και χώρους που χάθηκαν, άκουσα τον ψίθυρο της πόλης.

Μια ζωή ολόκληρη, χρόνος καταγραμμένος στις φωτογραφίες, το λεύκωμα θυμίζει τα ταμπλό του κινηματογράφου με τις φωτογραφίες του έργου. [...]

(από τον πρόλογο του επιμελητή της έκθεσης)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-30 09:04:38