Ένας ιππότης στο κάστρο των λέξεων
Μαθήματα ελληνικών για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού: Μέσο και προχωρημένο επίπεδο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6608-34-6
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 310 γρ., 115 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο «Ένας ιππότης στο κάστρο των λέξεων» είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής του αντίστοιχου λογισμικού σε έντυπη μορφή. Απευθύνονται στους μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Θράκης και καλύπτουν το μέσο και το προχωρημένο επίπεδο γλωσσομάθειας.

Η ύλη του βιβλίου είναι διαρθρωμένη σε επιμέρους ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) κείμενο, β) λεξιλόγιο, γ) ασκήσεις κατανόησης γραπτού λόγου, δ) γραμματικές και λεξιλογικές ασκήσεις και ε) ασκήσεις παραγωγής γραπτού λόγου.

Το εισαγωγικό κείμενο της κάθε ενότητας, γραμμένο από τον Ευγένιο Τριβιζά για τα αντίστοιχα λογισμικά και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του βιβλίου, συνοδεύεται από λεξιλόγιο, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικότερες λέξεις του κειμένου και τη μετάφρασή τους στα Τουρκικά. Το προσαρμοσμένο κείμενο αξιοποιείται εκπαιδευτικά με στόχο την ανάπτυξη της δεξιότητας της κατανόησης γραπτού λόγου των μαθητών, μέσα από ανάλογες ασκήσεις. Ακολουθούν ασκήσεις γραμματικής, οι οποίες βρίσκονται σε ακολουθία με τα γραμματικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο κείμενο. Οι ασκήσεις αυτές έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα, ενώ τα κείμενα των ασκήσεων ακολουθούν θεματικά, κατά το δυνατό, το κείμενο της ενότητας στην οποία ανήκουν. Εκτός από τις ασκήσεις γραμματικής, στις ενότητες εντάσσονται, επίσης, λεξιλογικές και φωνολογικές ασκήσεις. Σε όλες τις ενότητες υπάρχουν ασκήσεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις παραγωγής γραπτού λόγου, με τις οποίες οι μαθητές εξασκούνται στην παραγωγή ποικίλων ειδών κειμένου.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:51