Ελπίδες και όνειρα
Η ιστορία του Μπαράκ Ομπάμα
Hopes and Dreams : The Story of Barack Obama (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-175-1
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 9/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 18.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 28 εκ., 546 γρ., 159 σελ.
Περιγραφή

Τα τελευταία χρόνια, καμία πολιτική προσωπικότητα δεν προκάλεσε διεθνώς τέτοιο ενδιαφέρον όσο ο Μπαράκ Ομπάμα.

Φέτος τον Οκτώβριο, σε ηλικία μόλις σαράντα πέντε ετών, ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε "δια πυρός και σιδήρου" υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αφού γκρέμισε τα φυλετικά τείχη (είναι ο πρώτος πολιτικός με αφρο-αμερικανική καταγωγή που κατάφερε κάτι τέτοιο) και ξεπέρασε ακόμη και το ακατανίκητο -όπως φαινόταν- εμπόδιο μιας διάσημης πολιτικής προσωπικότητας όπως η Χίλαρι Κλίντον.

Το βιβλίο, που είναι πλούσια εικονογραφημένο με σπάνιες οικογενειακές φωτογραφίες, αλλά και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ενός δυναμικού αλλά και διαφορετικού πολιτικού, αρχίζει τη διήγηση από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του γιου μιας λευκής από το Κάνσας και ενός Κενυάτη που εγκατέλειψε την οικογένειά του.

Συνεχίζει παρακολουθώντας τον Ομπάμα να ωριμάζει, να διακρίνεται στις σπουδές του και να ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στον πολιτικό στίβο ως κοινωνικός οργανωτής στις φτωχογειτονιές του Σικάγου.

Το βιβλίο μάς δείχνει τη ζωή του πολιτικού με την οικογένειά του (τη γυναίκα του, επίσης νομικό, Μισέλ και τις δύο κόρες τους) και μας παρουσιάζει τα πολιτικά σκαμπανεβάσματα που τον έφεραν από τα πρόθυρα του πολιτικού τέλους στη θέση του σημαιοφόρου της ελπίδας για την Αμερική.

Το βιβλίο παρακολουθεί ολόκληρη την αμφίρροπη μάχη των προκριματικών με τη γερουσιαστή Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μέχρι την τελική νίκη του Ομπάμα και την κοινή συγκέντρωση "συμφιλίωσης" των δύο ενδοκομματικών αντιπάλων στα τέλη Ιουνίου.

Περιλαμβάνει επίσης και μια σύνοψη των θέσεων και των απόψεων του Ομπάμα για την Ελλάδα και τα λεγόμενα "ελληνικά θέματα".

1. ΟΜΠΑΜΑΜΑΝΙΑ
2. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΠΑΡΙ. . .
3. . . .ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ
4. ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
- ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ
5. Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ
6. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:29:09