Ελληνική βιβλιογραφία για τη φωτογραφία
1839-1996
Κυκλοφορεί
Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
22 x 15 εκ, 463 γρ, 208 σελ.
Περιγραφή

Η ιδέα για την κατάρτιση της "Ελληνικής βιβλιογραφίας για τη φωτογραφία" ξεκίνησε ως πτυχιακή εργασία των συγγραφέων της, την εποχή που ήταν ακόμη φοιτήτριες στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν πλήρη βιβλιογραφικό οδηγό χάρη στην άοκνη, συνεχή και πολυετή έρευνα των συγγραφέων του, που συνέχισαν να εργάζονται πάνω στο θέμα αυτό για πολλά χρόνια μετά την παράδοση της πτυχιακής τους.
Η έκδοση του πονήματος αυτού κατέστη δυνατή με επιχορήγηση του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, επί υπουργείας του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποτελεί σήμερα μια επιβράβευση της εργασίας των συγγραφέων της και καλύπτει ταυτόχρονα ένα σημαντικό κενό του βιβλιογραφικού χώρου.
Στόχος ωστόσο τόσο των συγγραφέων όσο και του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας που πρόσφερε το έναυσμα για την υλοποίηση του πονήματος αυτού, είναι η συνέχιση της βιβλιογραφικής έρευνας και κατραγραφής των εκδόσεων, τόσο για τα έτη που δεν περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή, αλλά και των ετών που θα ακολουθήσουν. [...]
Σταύρος Μωρεσόπουλος, Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας