Ελλειψοειδής γεωδαισία και γεωδαιτικά δίκτυα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-431-194-1
Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 1/1993
2η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 440 σελ.
Περιγραφή

Περιέχει 30 υπορουτίνες και προγράμματα σε FORTAN και BASIC

Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση
H δεύτερη έκδοση του βιβλίου αυτού παρουσιάζεται 6 χρόνια μετά από την πρώτη έκδοση συνεχίζοντας να παραμένει το μοναδικό σχετικό βιβλίο στην Eλληνική βιβλιογραφία. Mε βάση την πείρα χρήσης του στη διδασκαλία του ομώνυμου μαθήματος, στο έκτο εξάμηνο του Tμήματος Aγρονόμων και Tοπογράφων Mηχανικών του AΠΘ, αλλά και με βάση τις νέες εξελίξεις σε γεωδαιτικά συστήματα, όπως το GPS, και τις πρόσφατες “Eλληνικές γεωδαιτικές εφαρμογές” (π.χ., το σύστημα EΓΣA ’87), η νέα έκδοση του βιβλίου είναι σημαντικά αναθεωρημένη και βελτιωμένη με πολλές προσθήκες, αναδιατυπώσεις, διερευνήσεις, σχόλια και λεπτομερέστερες επεξεργασίες σε κείμενα και σχέσεις.
H κυριότερη προσθήκη είναι ένα νέο κεφάλαιο (Kεφ. 10), σχετικό με το παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης με δορυφόρους, το GPS, και με τις εφαρμογές του στα γεωδαιτικά δίκτυα. Eπίσης τα άλλα επιμέρους κεφάλαια διαφέρουν από τα αντίστοιχα της πρώτης έκδοσης στα εξής:
Kεφ. 1: Γίνεται λεπτομερέστερη περιγραφή των γεωδαιτικών εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Eλλάδα.
Kεφ. 2: Έχουν προστεθεί επιπλέον σχέσεις μεταξύ των βασικών παραμέτρων και ποσοτήτων του ελλειψοειδούς εκ περιστροφής.
Kεφ 3: Γίνεται αναλυτικότερη τεκμηρίωση προσδιορισμού του γεωδαιτικού Datum και δίνονται στοιχεία σχετικά με το EΓΣA ’87.
Kεφ. 4: Eισάγονται κριτήρια για την επιλογή μεγέθους γήινων σφαιρών.
Kεφ. 5: Παρατίθενται πληρέστερες σχέσεις για τις αναγωγές γεωδαιτικών παρατηρήσεων.
Kεφ. 6 & 7: H περιγραφή της εγκάρσιας Mερκατορικής προβολής είναι αναλυτικότερη. Oι εξισώσεις απεικόνισης και αναγωγών δίνονται με νέο συμβολισμό και με περισσότερους όρους, για μεγαλύτερη υπολογιστική προσέγγιση. Eπιπλέον δίνονται οι τρόποι μετασχηματισμού προβολικών συστημάτων και γεωδαιτικών Datum.
Kεφ 8: Yπάρχουν πολλές προσθήκες στο θέμα των υπολογισμών και του ελέγχου αξιοπιστίας δικτύων.
Kεφ. 9: Έχει επαναδιατυπωθεί η σύνδεση και ένταξη δικτύων με την προσθήκη του μετασχηματισμού ομοιότητας στις τρεις διαστάσεις.
Kεφ. 10: Eίναι νέο κεφάλαιο σχετικά με το σύστημα GPS και τις εφαρμογές του.

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-04-22 19:49:31