Ελεύθερη πτώση σαν σε όνειρο
Faller fritt som I en Dröm (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-496-846-6
Ψυχογιός, Αθήνα, 3/2013
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Σουηδική
€ 11.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
672 σελ.
Περιγραφή

Στοκχόλμη, Δεκαπενταύγουστος του 2007. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Λαρς Μάρτιν Γιουχάνσον μετρά αντίστροφα το χρόνο ως τη συνταξιοδότησή του. Το ημερολόγιο, όμως, κρύβει παγίδες. Διότι, την ίδια μέρα με την αφυπηρέτηση του Γιουχάνσον, παραγράφεται η υπόθεση της δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε.

Ο Γιουχάνσον αποφασίζει να κάνει μια προσπάθεια ακόμη. Ο φάκελος Πάλμε θα ανοίξει ξανά καθώς ο Αρχηγός ελπίζει ότι, τώρα, θα εξιχνιάσει την πιο διάσημη υπόθεση πολιτικού εγκλήματος στη Σουηδία. Για να τα καταφέρει συστήνει μια ειδική ομάδα ιδιόμορφων ερευνητών· ο μοναχικός Γιαν Λιούιν, η διανοούμενη Λίσα Ματέι, η παράτολμη Άννα Χολτ.

Παρά τις δυο δεκαετίες που έχουν περάσει, τους πεθαμένους μάρτυρες, τα εξαφανισμένα στοιχεία και τα αδιέξοδα, ο Γιουχάνσον και οι συνεργάτες του δουλεύουν με φανατισμό και κατορθώνουν να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας.

Το τίμημα μιας τέτοιας επιτυχίας, όμως, μπορεί να είναι πολύ ακριβό, μπορεί να ισοδυναμεί με απώλεια της ίδιας της ψυχής του ανθρώπου.

Συνδυάζοντας μυθοπλασία και εγκληματολογία, ο μεγάλος Λέιφ Πέρσον ολοκληρώνει θριαμβευτικά την εμβληματική τριλογία του προτείνοντας μια οριστική απάντηση στο γρίφο γύρω από τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε. Ταυτόχρονα, μας δίνει ένα ολοκληρωτικό λογοτεχνικό έργο που τον τοποθετεί πλάι σε ονόματα όπως του Τρούμαν Καπότε και του Τζέιμς Ελρόι, αλλά και του μεγάλου Ονορέ ντε Μπαλζάκ.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-07-22 14:52:18