Έλενα
Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6696-94-7
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.21 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 474 γρ, 302 σελ.
Περιγραφή

Η όμορφη και ώριμη Σοφία, άφησε την τελευταία της πνοή, πριν τελειώσει το μαγικό ταξίδι της κάτω απ` το δικό της ουρανό στο Σούνιο, δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα, στην ασημένια θάλασσα.
Ο σύντροφός της, Δημήτρης, θα μείνει σπαρακτικά μόνος, βιώνοντας τη δική του Δύση, μ` ενοχές και ματωμένη καρδιά, λαβωμένος σαν αετός και ανήμπορος καθώς υποψιάζεται πως και το δικό του τέλος είναι πολύ κοντά.
Η Έλενα, μια νεράιδα του ονείρου, εγκατέλειψε την κόλαση της Αλβανίας και τώρα, εκστατική, αντικρίζει για πρώτη φορά την Αθήνα σε μια γειτονιά της Πλάκας, της γης των θεών. Η ζωή ξάφνου άνοιξε μπροστά στη δροσερή γυναίκα σαν ένα ολοπόρφυρο ρόδι με το γλυκό του καρπό στα χέρια της. Πέτυχε επαγγελματικά, γνώρισε τον έρωτα κι ανηφορίζει ευχάριστα τη νέα της πατρίδα, ξεπερνώντας μια μια τις δυσκολίες.
Η Νάντια, ισχυρός μαγνήτης με την ομορφιά, την προσωπικότητα και τη μόρφωσή της, θα νιώσει τη μεγάλη πίκρα στη σύντομη, δραματική περιπέτεια ενός άτυχου έρωτα, καταδικασμένου από την πρώτη στιγμή. Σύντομα, θ` απαγκιάσει στην αγκαλιά και τα συναισθήματα ενός άξιου και επιτυχημένου μάνατζερ - επιστήμονα.
Η Μυρτώ, ναυάγιο του πλούτου και της καλοπέρασης, όμορφη και αλαζονική, απλώνει τα χέρια της στα ναρκωτικά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μπαίνει στην "αριστοκρατική" πορνεία και φτάνει στο "βυθό". Ελπίζει σε κάποιο φως που δυστυχώς, δε θα φανεί ποτέ σε κανέναν ορίζοντα.
Έχει την αίσθηση κανείς πως η ζωή, κάποια στιγμή, κατηφορίζει αγκαλιά με το αδύναμο φως της Δύσης, πίσω στον πορτοκαλί ορίζοντα του Σύμπαντος. Όμως, μετά τη Δύση, ο ήλιος της Ανατολής προβάλλει πάλι, για να ζεστάνει τη ζωή του Δημήτρη, της Νάντιας και του Θωμά, της Έλενας και του Άρη.
Το σπίτι της Βουλιαγμένης αρχίζει δειλά δειλά να χαμογελάει καθώς το πεπρωμένο προχωράει στο δικό του ανεμπόδιστο δρόμο.