Έλεγχος ποιότητας τροφίμων
Εργαστηριακός οδηγός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-351-744-3
Σταμούλη Α.Ε., Αθήνα, 5/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 45.65 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,120 γρ., 513 σελ.
Περιγραφή

Τα θέματα διατροφικής ασφάλειας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές προσδοκούν και απαιτούν περισσότερη ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα και αντικειμενική ενημέρωση για τα τρόφιμα και τη διατροφή τους, αλλά και έλεγχο για ποιότητα και ασφάλεια όσο το δυνατόν περισσοτέρων δειγμάτων.

Το βιβλίο αυτό, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει σε θέματα ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας τροφίμων προσφέροντας, εκτός από ένα βασικό υπόβαθρο, έναν ικανό αριθμό απαραίτητων πρακτικών υποδείξεων και εφαρμογών σε εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων. Αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό όλες τις βασικές αλλά και πιο εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος τροφίμων (φυτικής και ζωικής προέλευσης), καθώς και αντιπροσωπευτικά υλικά συσκευασίας (πλαστικά, γυαλί και χαρτόνι). Οι αναλύσεις αυτές συνοδεύονται και από αντίστοιχη ερμηνεία των αποτελεσμάτων, καθώς και από τις εικόνες των οργάνων / συσκευών που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των αναλύσεων αυτών. Περιλαμβάνονται 17 κεφάλαια, η κατανομή των οποίων έγινε με βάση το είδος της ανάλυσης (φυσικοχημική π.χ. υφή, χρώμα, χρωματογραφία και οργανοληπτική). Επίσης, περιέχονται βασικές αρχές και εφαρμογές για θέματα δειγματοληψίας τροφίμων.

Το βιβλίο απευθύνεται στις βιομηχανίες τροφίμων που θα ήθελαν να έχουν μία πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας και έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων. Παράλληλα, απευθύνεται στους φοιτητές των πρώτων ετών των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Ιατρικής, Γεωπονίας και Κτηνιατρικής ως ένας εργαστηριακός οδηγός.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00