Εκθέσεις Γ΄ δημοτικού
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-19-0381-1
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 26 εκ., 340 γρ., 156 σελ.
Περιγραφή

Στόχος του βιβλίου "Εκθέσεις για την Γ΄ Δημοτικού" είναι να μάθει το παιδί να εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του με βάση όσα έχει διδαχτεί στην έως τώρα σχολική του πορεία.

Το βιβλίο διορθώνεται ως εξής:
Στην εισαγωγή, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά τη θεωρία πάνω στην οποία δομείται ο γραπτός λόγος. Ξεκινάει από τη δομή της απλής πρότασης και προοδευτικά, με τον εμπλουτισμό των προτάσεων, καταλήγει στη γραφή πλήρους κειμένου με πρόλογο, κύριο μέρος και επίλογο. Στο εισαγωγικό μέρος δίνονται επίσης ασκήσεις εμπέδωσης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που παρατίθεται, για να ενταχθεί το παιδί ομαλά στη γραφή της έκθεσης. Επιπλέον, αναλύονται όλα τα κειμενικά είδη, όπως αυτά είναι δοσμένα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Γ΄ Δημοτικού (αφήγηση, περιγραφή προσώπου, χώρου και αντικειμένων, επιχειρηματολογία κ.λπ.).

Στη συνέχεια, στο πρώτο μέρος απαντώνται όλες οι ασκήσεις από το βιβλίο του μαθητή και το τετράδιο εργασιών, οι οποίες προσφέρονται για παραγωγή γραπτού λόγου. Επίσης, παρατίθεται από ένα αναπτυγμένο και ένα καθοδηγούμενο θέμα για κάθε μάθημα των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου.

Τέλος, στο δεύτερο μέρος δίνονται γενικά αναπτυγμένα θέματα και στο τρίτο προτείνονται θέματα για ανάπτυξη με βοηθητικά ερωτήματα, που σκοπό έχουν να καθοδηγήσουν τους μαθητές και να τους διευκολύνουν να αναπτύξουν γραπτά τη σκέψη τους.


(από τον πρόλογο των συγγραφέων)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-15 10:00:37