Εισαγωγή στην ψυχοπαθολογία του ενήλικα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6760-70-9
Τόπος, Αθήνα, 6/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 72.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
20 x 26 εκ., 1,790 γρ., 781 σελ.
Περιγραφή

Η Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα αποτελεί ένα βασικό και περιεκτικό εγχειρίδιο ψυχοπαθολογίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται αρχικά σε προβληματισμούς που αφορούν στον ορισμό της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών, κοινωνικών και πολιτισμικών διαστάσεων.
Στη συνέχεια περιγράφονται τα κύρια σύγχρονα ταξινομικά συστήματα (DSM-IV-TR και ICD-10), καθώς και οι βασικές μέθοδοι αξιολόγησης. Ακολουθεί μια ιστορική αναδρομή της μελέτης της ψυχοπαθολογίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εξετάζονται επιστημολογικά θέματα σχετικά με τη μελέτη της ψυχοπαθολογίας, καθώς και ερευνητικές μέθοδοι. Περιγράφεται κάθε βασική προσέγγιση όσον αφορά στην αιτιολογία και την παρέμβαση, δηλαδή οι ψυχολογικές προσεγγίσεις (συμπεριφοριστική, γνωσιακή, ψυχαναλυτική, οικογενειακή, υπαρξιακή), καθώς και η βιολογική και η κοινωνικο-πολιτισμική προσέγγιση.
Τα επόμενα κεφάλαια καλύπτουν το σύνολο των ψυχικών διαταραχών των ενηλίκων. Εξετάζονται οι αγχώδεις διαταραχές, οι σωματόμορφες διαταραχές, οι αποσυνδετικές διαταραχές, οι διαταραχές προσωπικότητας, οι ψυχώσεις, οι διαταραχές της διάθεσης, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, οι διαταραχές συνδεόμενες με χρήση ουσιών, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, οι σεξουαλικές διαταραχές και τα οργανικά σύνδρομα. Γίνεται αναφορά τόσο στην κλινική εικόνα του κάθε συνδρόμου-διαταραχής με κλινικά παραδείγματα, όσο και στις κοινωνικο-πολιτισμικές συνιστώσες, σε επιδημιολογικά στοιχεία και σε ερευνητικά δεδομένα βάσει των πιο πρόσφατων ερευνητικών μελετών, καθώς και στην αιτιολογία και την παρέμβαση σύμφωνα με κάθε βασική θεωρητική προσέγγιση. Η εκτενής βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλίου καλύπτει βασικές πτυχές των θεμάτων και των ερευνών του πεδίου της ψυχοπαθολογίας.
Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, δηλαδή ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά. Ωστόσο, το απλό και κατανοητό ύφος γραφής του το καθιστά προσιτό και στο ευρύ κοινό που θα ήθελε να εντρυφήσει στα θέματα της ψυχοπαθολογίας.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΑΠΟΣΥΝΔΕΤΙΚΕΣ (ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ) ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8. ΨΥΧΩΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12. ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14. ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ
ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2018-09-27 08:56:25