Εισαγωγή στη θαλάσσια μικροπαλαιοντολογία
Introduction to Marine Micropalaeontology
Κυκλοφορεί
Ιδιωτική Έκδοση, Αθήνα, 1993
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 40.57 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1,167 γρ., 712 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

[...] Το βιβλίο αυτό σε μικρότερη έκταση είχε εκδοθεί πριν από χρόνια με τη μορφή πολυγραφημένων σημειώσεων, για τους φοιτητές του γεωλογικού τμήματος, έχοντας υπόψη ότι δεν υπήρχε μέχρι τότε βοήθημα Μικροπαλαιοντολογίας στα ελληνικά. Η έλλειψη ενός τέτοιου βιβλίου είχε γίνει πολύ αισθητή, τόσο από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, όσο και από ερευνητές.

Καθώς σήμερα η πρόοδος στη Μικροπαλαιοντολογία συνεχίζεται, παρατηρείται μια μεταβολή από εκείνο, που κατ` εξοχήν ήταν μια περιγραφική επιστήμη, σε μια πιο εξειδικευμένη και ερμηνευτική, ζωτικής σημασίας, για την παλαιο-ωκεανογραφική έρευνα, επιστήμης. Ακόμη έχει αυξηθεί ο αριθμός των ερευνητών, που ενδιαφέρονται όχι μόνο για αυτή καθεαυτή τη Μικροπαλαιοντολογία, αλλά και για τις εφαρμογές της και ιδιαίτερα στο χρονοστρωματογραφικό προσδιορισμό των ιζημάτων. Έτσι στις διάφορες Σχολές Γεωλογικών Επιστημών και Ωκεανογραφίας, η Μικροπαλαιοντολογία είναι ένα βασικό μάθημα, που διδάσκεται και χρειάζεται σε όλους τους φοιτητές για τους μελλοντικούς επαγγελματικούς τους στόχους.

Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα χρησιμεύσει τόσο στους φοιτητές, που σπουδάζουν την Μικροπαλαιοντολογία, όσο και σε γεωεπιστήμονες, όπως π.χ. ιζηματολόγους που περιγράφουν τις γεωτρήσεις, γεωφυσικούς που ερμηνεύουν γεωφυσικές διασκοπήσεις, ώστε με βάση τις περιγραφές και τη στρωματογραφική εξάπλωση των μικροοργανισμών, που περιλαμβάνονται σε κάθε κεφάλαιο, να μπορέσουν να δώσουν μια κατ` αρχήν ερμηνεία της ηλικίας και του οικολογικού περιβάλλοντος των ιζημάτων, που μελετούν. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00