Εικόνα και λόγος
Εικονολογικά σχόλια στον Αναστάσιο Σιναΐτη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-85578-6-4
Ελληνική, Νέα
€ 5.07 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 50 σελ.
Περιγραφή

Η μέχρι σήμερα εκδοτική δραστηριότητα του Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. χαρακτηρίζεται από δυο σταθερά χαρακτηριστικά, καθόσον η μεν θεματολογία των εκδόσεών του είναι προσανατολισμένη γεωγραφικά στο θρακικό χώρο, οι δε συγγραφείς των πονημάτων.
Στην παρούσα, ένατη κατά σειρά, έκδοση, το πρώτο χαρακτηριστικό ατονεί, δεδομένου ότι το θέμα υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια της Θράκης και - παρ` όλη την εξειδίκευσή του - έχει ευρύτατες διαστάσεις στα πλαίσια του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου, αλλά και πέραν αυτού, αποτελώντας ίσως ένα εκδοτικό τόλμημα για έναν περιφερειακό πολιτιστικό οργανισμό, λόγω ακριβώς του
περιεχομένου και της μεθοδολογίας του, που το καθιστά κατ` ουσίαν ένα επιστημονικό δημοσίευμα.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό παραμένει, τονίζοντας τη θέση του Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. να ενισχύει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τοπικούς δημιουργούς που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον πνευματικό τους μόχθο, με την έκδοση του αποτελέσματος των προσπαθειών τους.Ο διδάκτωρ θεολογίας, κ. Γεώργιος Τσιγάρας, που ζει και εργάζεται στην Ξάνθη τα τελευταία έξι χρόνια, ανήκει στην κατηγορία των αθόρυβων υπηρετών της επιστήμης του και για το Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ. αποτελεί τιμή η συνεργασία μαζί του. Τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.
Ιούνιος 1999
Το Δ.Σ. του Π.Α.ΚΕ.ΘΡΑ.