Ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου
Απαντήσεις στα θέματα πιστοποίησης εξετάσεων Ι.Ε.Κ. του Ο.Ε.Ε.Κ.: Προσαρμοσμένες στην ισχύουσα νομοθεσία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-411-0
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 12/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 526 γρ., 272 σελ.
Περιγραφή

Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του βοηθήματος είναι η ακρίβεια των απαντήσεων στις επίσημες ερωτήσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης στην ειδικότητα του Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, στο πλαίσιο του Κανονισμού Κατάρτισης του Ο.Ε.Ε.Κ.
Οι απαντήσεις δεν είναι γενικές και αόριστες, αλλά ευθυγραμμίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο σε ό,τι αφορά τη Φορολογία Εισοδήματος όσο και από πλευράς ΦΠΑ και ΚΒΣ. Η περιεκτική, κατανοητή, και τεκμηριωμένη παρουσίαση των απαντήσεων εξασφαλίζει -και, σχεδόν προεξοφλεί- την αφομοίωση και την εκμάθηση της ύλης.
Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται οι Αρχές της Λογιστικής όπως εφαρμόζονται σήμερα, με κυρίαρχο στοιχείο το ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τα ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
Η προοπτική του καταρτιζόμενου, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της εκμάθησης των φορολογικών αντικειμένων και καλείται πλέον να λάβει την πιστοποίηση, θα πρέπει να είναι η απασχόλησή του σε εργασιακό χώρο με μηχανογραφημένο λογιστικό περιβάλλον. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, και εντείνονται ακόμη περισσότερο από τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι διαρκώς μεταβαλλόμενος, και προσπάθεια όλων είναι η άμεση προσαρμογή τους στις νέες ρυθμίσεις του φορολογικού πλαισίου.
Ο συγγραφέας και τα πρόσωπα που βοήθησαν στην ολοκληρωμένη αυτή έκδοση είχαν πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός βιβλίου που, όχι μόνο θα `φρεσκάρει` τις γνώσεις του απασχολούμενου στο περιβάλλον του λογιστηρίου, αλλά θα του παρέχει και επιπλέον πληροφορίες για ό,τι ισχύει στο τομέα της επιχείρησης, τόσο ως προς την φορολογική όσο και ως προς την οργανωτική της δομή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
1: Μηχανογράφηση
(Κατάλογος ερωτήσεων 2.1)
Ερωτήσεις: 1-38
2: Λογιστική
(Κατάλογος ερωτήσεων 2.2)
Ερωτήσεις: 1-189
3: ΚΒΣ - Φορολογία - Δίκαιο
(Κατάλογος ερωτήσεων 2.3)
Ερωτήσεις: 1-97
4: Στατιστική - Μαθηματικά
(Κατάλογος ερωτήσεων 2.4)
Ερωτήσεις: 1-38

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00