Εθνικές γλώσσες και πολυγλωσσία: Ελληνικές πρωτοβουλίες
Langues nationales et plurlinguisme
Initiatives grecques
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-87140-3-8
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2005
Γλώσσα: Γαλλικά || Ελληνική, Νέα
€ 5.08 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 231 γρ., 100 σελ.
Περιγραφή

Το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει και φέτος με ειδικό περίπτερο, από κοινού με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης της Πρεσβείας μας, στην 22η Διεθνή Έκθεση Γλωσσών στο Παρίσι. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. (. . .) Η γλώσσα ενός λαού αποτελεί αδιαμφισβήτητα κύριο συστατικό στοιχείο της ιστορίας του και της πολιτιστικής του ταυτότητας. Η διοικητική οργάνωση όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα, καθώς και η δυναμική της παγκοσμιοποίησης επιβάλλουν στη σύγχρονη κοινωνία πρακτικές που αλλοιώνουν το γλωσσικό τοπίο και μειώνουν τα δικαιώματα της εθνικής γλώσσας. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Δ. Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΠΕΠΘ)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - CLAUDE TRUCHOT (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ MARC BLOCH, ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ - MONIQUE SLODZIAN (INSTITUT NATIONAL DES LANGUES ET CIVILISATIONS ORIENTALES, ΠΑΡΙΣΙ)
ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ - ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΥΠΕΠΘ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΓΛΩΣΣΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:50:05