Εγχειρίδιο ψυχιατρικής ενηλίκων
Στοιχεία κοινωνικής ψυχιατρικής και εφαρμογές της στην Ελλάδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-2519-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.66 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 702 γρ., 418 σελ.
τ. 2 από 2
Περιγραφή

[...] Η έκδοση περιέχει:
- Μία ευρεία εισαγωγή στην επιτομή "Abrege de psychiatrie de l` adulte των T. Lemperiere - A. Feline και στις αρχές της κοινωνικής-κοινοτικής ψυχιατρικής στην Ελλάδα.
- Μία σειρά κειμένων και άρθρων βασισμένων στις εμπειρίες μας, που προσφέρουν στον αναγνώστη στοιχεία για τις πρακτικές εφαρμογές της ψυχιατρικής στον ελληνικό χώρο και κυρίως στη Φωκίδα και στη Θράκη.
- Μία πρόταση εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, για τη σχεδιαζόμενη, εδώ και αρκετά χρόνια, ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
- Ένα εκτεταμένο γλωσσάριο ελληνο-γαλλικό και γάλλο-ελληνικό. Σε ότι αφορά την επιτομή της Lemperiere ακολουθήθηκε η γαλλική διάταξη και κατάταξη της ύλης. Έτσι προσφέρεται, επίσης, η δυνατότητα συγκριτικής μελέτης της ελληνικού και του γαλλικού κειμένου, καθώς και η αναζήτηση της αντιστοιχίας βασικών εννοιών ή ορισμών της ελληνικής και γαλλικής γλώσσας. Εξαιτίας του όγκου που απέκτησε το σύγγραμμα, επιλέχθηκε η παρουσίαση του σε δύο τόμους.

Είναι φανερό ότι η φιλοδοξία μας από την αρχή, δεν ήταν μόνο η μετάφραση ενός εγχειριδίου Ψυχιατρικής. Θελήσαμε παράλληλα, να συμβάλλουμε στη στενότερη σύζευξη της ελληνικής με τη γαλλική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ο.Κ. και οι εξελίξεις στους διάφορους κλάδους της Ιατρικής, που πραγματοποιούνται στα κράτη-μέλη της Ε.Ο.Κ., την αφορούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτή μπορεί να συντελέσει στην ευρύτερη προώθηση των σύγχρονων ευρωπαϊκών ψυχιατρικών απόψεων για την ενδονοσοκομειακή, αλλά κυρίως, για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:23:18