Δυτικό Ζαγόρι - Πωγώνι
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 3.28 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 23 εκ., 261 γρ., 161 σελ.
Περιγραφή

Οι φρουροί της μνήμης

Οι άνθρωποι έφυγαν. Αλλά δεν ξέχασαν. Άφησαν πίσω τους ακοίμητους φρουρούς τα βουνά, τις απάτητες κορφές, τις άγριες χαράδρες και τα ποτάμια. Άφησαν πίσω τους κοσμήματα από πέτρα, έργα σπουδαίων μαστόρων που σήμερα όλοι ζηλεύουν. Άφησαν πίσω τους τη φύση να μεγαλουργεί, χωρίς ο άνθρωπος να τη βιάζει.
Τα μέρη τους, όπως παλιά, επισκέπτονταν αραιά και πού κάποιοι παράξενοι ξενόφερτοι, οι οποίοι περιέγραφαν μετά έναν τόπο παραδεισένιο.
Έτσι, σιγά σιγά ο τόπος τους απέκτησε φανατικούς φίλους. Τα πέτρινα χρόνια της απομόνωσης τελείωσαν. Οι στενοί χωματόδρομοι ασφαλτοστρώθηκαν. Τα αρχοντικά αναστηλώθηκαν και αρκετά από αυτά έγιναν ξενώνες.
Η Ήπειρος άρχισε να ξεδιπλώνει τις ομορφιές της. Τα Ζαγοροχώρια δεν τα χορταίνεις άλλωστε, όποια εποχή του χρόνου και να τα επισκεφθείς. Δίπλα, το άνγωστο σε πολλούς Πωγώνι -εκεί όπου κάποτε χρειαζόσουν ειδική άδεια για να το επισκεφτείς- έχει τις δικές του ομορφιές.
Εδώ ο ταξιδιώτης θα συναντήσει χωριά ερειπωμένα αλλά και ανθρώπους ακούραστους που δεν έφυγαν ποτέ. Ανθρώπους που δεν θέλουν να θυμούνται εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Κ. Π. Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Δυτικό Ζαγόρι" και "Πωγώνι", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Ανθρώπινες ιστορίες", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00