Δοκός
Το άγνωστο ησυχαστήριο του Μυρτώου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-262-001-4
Ελληνική, Νέα, Αγγλικά
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 203 γρ, 65 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια φωτογραφική αποκάλυψη.
"Ένας νέος καλλιτέχνης θέλησε ν` αποθανατίσει με το φακό τους τις ομορφιές ενός μεγάλου αλλά άγνωστου στο ευρύ κοινό ελληνικού νησιού και να προβάλει την ύπαρξή του, αφού εντυπωσιάστηκε από το φυσικό του περιβάλλον. Δεν επιθυμεί να είναι, με τη γνωστοποίηση των θελγήτρων του που επιχειρείται με την παρού σα προσπάθεια, ο ηθικός αυτουργός της καταστροφής του. Αντίθετα, θέλει και αυτός να συμβάλει με το εγχείρημά του στον προβληματισμό για την Ελλάδα που χάνεται και στην επισήμανση της ανάγκης προστασίας όσων βιότοπων μας έχουν απομείνει.
Το κείμενο που προτάσσεται προσπαθεί να συνεισφέρει στην ουσιαστικά ανύπαρκτη βιβλιογραφία περί Δοκού. Παρέχονται σ` αυτό γεωγραφικά, ιστορικά, δημογραφικά κλπ. στοιχεία ικανά να μυήσουν τον αναγνώστη στο σιωπηλό μικρόκοσμο της Δοκού και να συμβάλουν στην ελληνική νησιολογία.
Οι λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες - οι οποίες παρατίθενται κατά τη σειρά του οδοιπορικού - προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν συνοπτικά και να περάσουν κάποιο μήνυμα ρομαντικό, αλληγορικό, ανθρώπινο...
Ύδρα - Σπέτσες
Άνοιξη 1988