Διονύσου ανάσταση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-694-039-2
Δρόμων, Αθήνα, 5/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 209 γρ., 96 σελ.
Περιγραφή

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η καταστροφή της φύσης. Υπάρχει σωτηρία απ` τους άπληστους που ενδιαφέρονται μόνο να επιδεικνύουν τον πλούτο και να σπαταλούν τον κόπο του λαού; Υπάρχει μέλλον για τα παιδιά των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών, όλων των ωραίων μορφών ζωής του μοναδικού αυτού πλανήτη;

Ο Τηλέμαχος Ζαγρέας έρχεται με το βιβλίο αυτό να δώσει μια φωτεινή ακτίνα ελπίδας. "Η γη μπορεί να γειάνει μόνο όταν ο άνθρωπος στέκεται ως μεσολαβητής ανάμεσα στο Θεό πάνω και στα ζώα και φυτά κάτω". Ανάμεσα σε μια επιστήμη που δεν ξέρει τι θα πει αρετή και μια θρησκεία που εμπορεύεται το Θεό, δείχνει με τα τραγούδια του το Θεό που είναι μες τη φύση!

Τα τραγούδια του είναι έκφραση μιας πνευματικής εμπειρίας. Σαν άλλος Οδυσσέας περιγράφει σειρήνες και νεράιδες, θεούς και θεές που αντάμωσε στο μεγάλο ταξίδι.

Τραγουδιστής και δάσκαλος μαζί, με όπλο το γέλιο και τη σάτιρα καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινωνία από "ίσια ιερούς, ίσια λαμπρούς, ίσια ευδαίμονες θεούς", όπως λέει ο Χάινε!

Ο Ορφέας μας λέει: Τρεις είναι οι άρχοντες του κόσμου που διαδέχονται ο ένας τον άλλον στην εξουσία: Ζευς, Ουρανός και Κρόνος (Πατήρ, Υιός και Πνεύμα). Στο τέλος, στο πλήρωμα του χρόνου, την εξουσία παίρνει ο Διόνυσος. Αυτός αναλαμβάνει να συνδέσει την αθάνατη ψυχή του ανθρώπου με τον Πατέρα και αυτή είναι η ανάσταση του Διονύσου!


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00