Δίκαιο του εμπορίου
Σύσταση και λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων, οργάνωση χερσαίου, θαλάσσιου & εναερίου εμπορίου, εποπτικός ρόλος του κράτους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-272-981-6
Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 10/2012
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 53.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
440 σελ.
Περιγραφή

Το εγχειρίδιο `Δίκαιο του Εμπορίου` αναπτύσσει τις βασικές θεματικές πτυχές του εμπορίου, όπως αυτές διαμορφώνονται στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο, στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Επίσης, παράλληλα αναλύει το θεσμικό πλαίσιο εποπτείας του κράτους στην άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα αναλύονται τα ζητήματα του γενικού μέρους του εμπορικού δικαίου (το εμπόριο, η εμπορική πράξη, ο έμπορος, ο μεσίτης, ο εμπορικός αντιπρόσωπος, το εξωτερικό εμπόριο), η διοικητική εποπτεία του εμπορίου (Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, Διοικητική Επιτροπή Σημάτων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΤΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΟΒΙ, Επιμελητήρια, Γ.Ε.ΜΗ. κ.ά.), το υπαίθριο εμπόριο και οι λαϊκές αγορές, η βιομηχανική ιδιοκτησία (σήμα, ευρεσιτεχνία κ.λπ.), οι εμπορικές εταιρίες (ΟΕ, ΕΕ, αφανής εταιρία, κοινοπραξία, αγροτικός συνεταιρισμός, ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, Ευρωπαϊκή Εταιρία κ.ά.), τα αξιόγραφα (επιταγή, συναλλαγματική κ.λπ.), το θαλάσσιο εμπόριο (το πλοίο, η σύμβαση ναύλωσης, ναυτική υποθήκη κ.ά.), και τέλος το εναέριο εμπόριο (το αεροσκάφος, αεροπορική υποθήκη, η ΥΠΑ κ.ά.).
Η έκδοση `Δίκαιο του Εμπορίου` φιλοδοξεί να καταστεί ένα χρήσιμο βοήθημα για όποιον αναλαμβάνει δράση στο δημιουργικό χώρο του εμπορίου.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2022-04-19 16:27:55