Γραμπουσιανοί τόποι και θρύλοι
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 192 γρ., 80 σελ.
Περιγραφή

Οι "Γραμπουσιανοί τόποι και θρύλοι" είναι μια προσπάθεια περιγραφής και καταγραφής των αληθινά μαγευτικών τόπων μας και των ωραίων θρύλων μας. Ο θρύλος ασκεί πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη ψυχή. Στην περίπτωσή μας, βέβαια, πολλά κομμάτια στηρίζονται σε ιστορικά γεγονότα. Μα κι όσα άλλα τα τυλίγει η αχλή του θρύλου, θέλω να τα περισώσω από τον αφανισμό που τα απειλεί η θύελλα του χρόνου.

Γι` αυτά δεν υπάρχουν γραπτές πηγές. Κι ίσως καλύτερα. Τα πήρε η μια γενιά από την άλλη, τα ομόρφηνε ο λαός μας με τη φαντασία και τους πόθους του.

Ευχαριστώ το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Γραμβούσας, δηλ. τους: Δημήτρη Σπ. Σκαράκη, Αθαν. Εμμ. Αθανασάκη, Βασίλη Εμμ. Κουτσαυτάκη, Γιάννη Δ. Ρημαντωνάκη, Ζαχαρία Δ. Σκαράκη, Εμμ. Δ. Κοκκινάκη και ιδιαίτερα το δυναμικό πρόεδρο Κωστή Καστανοπουλάκη.

Τούτη η χειρονομία της κοινότητας ενθαρρύνει τους ντόπιους πνευματικούς ανθρώπους, προσφέρει μια κάποια ιστορική γνώση του χώρου που λείπει και απ` τα σχολικά εγχειρίδια και διαλαλεί τον ιστορικό και θρυλικό τόπο μας. [...]

Ο τίτλος του έργου μου δόθηκε από το επίκεντρο της έρευνας και του έρωτά μου, τη Γραμπούσα. Όμως δε με άφησαν αδιάφορο, όπως θα δει ο αναγνώστης, και άλλοι κοντινοί τόποι και θρύλοι.

(από το σημείωμα του συγγραφέα)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00