Γλώσσα Ε΄ δημοτικού
Της γλώσσας ρόδι και ροδάνι
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-442-337-8
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 745 γρ., 308 σελ.
τ. 2
Περιγραφή

Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές,
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το δεύτερο τεύχος για το γλωσσικό μάθημα της Ε΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, με στόχο να αναδείξει την κλίση καθενός και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και μέσα από τη δυναμική που αναπτύσσεται στο πλαίσιο των μαθητικών ομάδων.
Επιδίωξη μας είναι η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, απαλλαγμένη από την «εσωστρέφεια» της σχολικής αίθουσας, να επιτρέψει στο μαθητή να δημιουργήσει ως ζωντανό κύτταρο του ευρύτερου εκπαιδευτικού συνόλου.
Το βιβλίο αυτό συμπληρώνει και εμπλουτίζει το σχολικό εγχειρίδιο, ενώ βοηθά τον εκπαιδευτικό να εγκαταλείψει την άκαμπτη οργάνωση της διδασκαλίας μάθησης, προς όφελος της αμφίδρομης διαπροσωπικής επικοινωνίας. Τα μαθήματα σε κάθε ενότητα είναι δομημένα ως εξής:
- Περίληψη και κεντρική ιδέα του μαθήματος
- Ερμηνεία δύσκολων λέξεων και φράσεων
- Ανάλυση των γραμματικών - συντακτικών φαινομένων
- Εμπεδωτικές γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις στα αντίστοιχα φαινόμενα
- Επαναληπτικές και λεξιλογικές ασκήσεις
- Σύγχρονες επικοινωνιακές προτάσεις γραπτής έκφρασης
- Πληροφορίες, προτάσεις, δραστηριότητες που επεκτείνουν τους ορίζοντες του μαθητή και δίνουν τα ερεθίσματα για περαιτέρω έρευνα
- Προτάσεις, οδηγίες αλλά και έτοιμα σχέδια εργασίας
- Σταθμισμένα κριτήρια αξιολόγησης
Πιστεύουμε πως η εργασία μας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και στις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον Έλληνα μαθητή, ώστε να γνωρίσει καλύτερα και να αγαπήσει τη μητρική του γλώσσα.
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-15 10:00:19