Γερμανικό ναυτικό 1936-1945
Οι πειρατές του Γ΄ Ράιχ
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-9408-25-7
Περισκόπιο, Αθήνα, 7/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.86 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 28 εκ., 412 γρ., 113 σελ.
Περιγραφή

Ο Χίτλερ, σε μια σπάνια στιγμή ενδοσκόπησης, εκμυστηρεύθηκε: "Στην ξηρά είμαι ένας ήρωας, αλλά στη θάλασσα είμαι ένας δειλός".

Οι Γερμανοί αξιωματικοί και ναύτες όμως κάθε άλλο παρά δειλοί ήταν και διέψευσαν τον ηγέτη τους. Με το παρόν βιβλίο οι Εκδόσεις Περισκόπιο φιλοδοξούν να προσφέρουν στους αναγνώστες τους έναν αξιόπιστο οδηγό γνωριμίας με τον μεγάλο αντίπαλο των Συμμάχων στη θάλασσα. Λόγω της μεγάλης έκτασης του θέματος, αντικείμενο του παρόντος τόμου αποτελούν μόνο τα σκάφη επιφανείας. Η δράση των υποβρυχίων θα παρουσιαστεί λεπτομερώς σε επόμενο βιβλίο της σειράς.

Στον πρώτο τόμο θα παρακολουθήσουμε τη ραγδαία ανάπτυξη του Γερμανικού Ναυτικού, από τα ελαφρά καταδρομικά της Συνθήκης των Βερσαλλιών έως τα σύγχρονα θωρηκτά των αρχών της δεκαετίας του 40, την τεχνική εξέλιξη και τις καινοτομίες των διαφορετικών τύπων σκαφών επιφανείας. Παράλληλα θα ακολουθήσουμε τα γερμανικά πολεμικά στα στενά της Μάγχης, στα νορβηγικά φιόρδ, στη Μεσόγειο, στον αχανή Ατλαντικό ωκεανό, στη σκοτεινή Βαλτική και στον παγωμένο αρκτικό κύκλο.

Τα σκάφη επιφανείας εξαπέλυσαν τα πρώτα πυρά του Β΄ ΠΠ στην Πολωνία, πρωταγωνίστησαν στην εισβολή στη Σκανδιναβία και για ένα μεγάλο διάστημα σχεδόν "στραγγάλισαν" τις θαλάσσιες οδούς εφοδιασμού των Συμμάχων στον Ατλαντικό. Τελικά όμως η τεράστια πείρα του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, η συντριπτική αριθμητική υπεροχή του στόλου των Συμμάχων και η έλλειψη εμπιστοσύνης από την ηγεσία του Γ΄ Ράιχ αποτέλεσαν ανυπέρβλητα εμπόδια για το Γερμανικό Ναυτικό.

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο εμπλουτίζεται με σπάνιες φωτογραφίες, πρωτότυπους χάρτες, κατατοπιστικούς πίνακες, εντυπωσιακές πλάγιες όψεις πλοίων και θαυμάσιες καλλιτεχνικές απεικονίσεις στολών του Γιάννη Μυλωνά, ειδικού ενδυματολόγου-οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14