Γαίναισοις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80219-0-7
Ηλιάδης Χρήστος Χ., Θεσσαλονίκη, 2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 130 γρ., 89 σελ.
Περιγραφή

Εκεί στην μέση του απόλυτου τίποτα, καταμεσής του κατάμαυρου πρωτοδιαστημικού κενού, αρκετές αμήχανες στιγμές πριν την Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε ένα από τα απειράριθμα σύμπαντα, έκανε την διακριτική του εμφάνιση αυτός (ή Αυτός, αν προτιμάτε... τέλοσπάντων κάποιος).

Κάποιος που δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί, ή για το ποιος ήταν ή αν ακόμη έπρεπε να βρισκόταν εκεί.

Η τυχαία ανακάλυψη της δύναμης του λόγου και της έμφυτης θεϊκής ιδιότητάς του θα τον παροτρύνει τελικά να παραμείνει στο σημείο εκείνο και να γίνει διάσημος.

Με την βοήθεια του Πρώτου του (ο οποίος τον φέρνει στα όρια της νευρικής κατάρρευσης) καθώς και ένα πλήθος αμέτρητων άλλων αγγελικών πλασμάτων, αγαθών και ιδιαίτερα εντυπωσιασμένων, ρίχνεται με τα δημιουργικά του μούτρα στην δουλειά, για να φτιάξει έναν από τους πιο πρωτότυπους κόσμους του πολυσύμπαντος (στο δικό του το μυαλό τουλάχιστον).

Φως και σκοτάδι, πλανήτες και αστέρια, έδαφος και θάλασσες, όλα δημιουργήθηκαν σε ελάχιστες στιγμές (για τις κατώτερες νοημοσύνες) θεϊκά απαράμιλλου καλλιτεχνικού οίστρου. Ανώτερες και κατώτερες μορφές ζωής πέρασαν, απ` την μια στιγμή στην άλλη, από την σφαίρα των ιδεών στον υλικό κόσμο.

Κι όλα αυτά βέβαια με την ενοχλητική συνδρομή αγγελικών παρατρεχάμενων, αρχαγγελικών καυγάδων και μιας τριχασμένης εωσφορικής προσωπικότητας (τα πράγματα σπάνια είναι αυτά που φαίνονται).

Η κατασκευή του πλάσματος καθ` εικόνα και καθ` ομοίωση του δημιουργού, καθώς και των συζύγων του, θα αναγκάσει το Χάος και όλες τις άλλες αόριστες κοσμογονικές δυνάμεις να αναζητήσουν την ηρεμία τους σε κάποιο άλλο, πιο ενδιαφέρον σύμπαν, μακριά από εν δυνάμει θεούς και τα δημιουργικά παραληρήματά τους.

Δημιουργός, Εωσφόρος (διαβολική μουσική υπόκρουση), Αρχάγγελοι και πρωτόπλαστοι.Έρωτες και ζήλιες, αγωνία και δράση, τεράστια σαρκοβόρα και μικροσκοπικά τυφλά και αφελή ζώα. Άφθονο γέλιο και ένας επίμονος πονοκέφαλος, όλα με φόντο το φρεσκοκατασκευασμένο σύμπαν μας, στην πιο αληθινή ιστορία που αποτυπώθηκε ποτέ σε χαρτί δίχως ο χρονικογράφος να χάσει τα λογικά του.
Και όλα σε πέντε- έξι μέρες δουλειάς.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00