Βερολίνο 1945
Η πτώση της χιτλερικής Γερμανίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8345-45-4
Περισκόπιο, Αθήνα, 6/2005
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 5.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
28 x 21 εκ, 475 γρ, 106 σελ.
Περιγραφή

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησίαζε προς το τέλος του, όταν τα στρατεύματα των Δυτικών Συμμάχων και των Σοβιετικών εισέβαλαν στο έδαφος της Γερμανίας. Το μέτωπο συρρικνωνόταν ημέρα με την ημέρα, η καρδιά όμως της γερμανικής αντίστασης και του εθνικοσοσιαλισμού συνέχιζε να κτυπά στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα του "χιλιόχρονου" Ράιχ. Εκεί, ανάμεσα στα ερείπια μιας κατεστραμμένης πόλης, θα διαδραματιζόταν η τελευταία πράξη μιας μεγάλης ιδεολογικής σύγκρουσης.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό βιβλίο θα παρακολουθήσετε τις προετοιμασίες των Σοβιετικών και των Γερμανών για τον τιτάνιο αγώνα που θα ακολουθούσε, τις φάσεις της επικής μάχης στους δρόμους και στις πλατείες του Βερολίνου, καθώς και τις τελευταίες δραματικές ημέρες του Αδόλφου Χίτλερ. Θα ακολουθήσετε τη θρυλική πιλότο Χάνα Ράιτς στην πτήση της προς την πολιορκημένη πόλη και, επιπλέον, θα κατανοήσετε, μέσω των μηχανισμών της σοβιετικής και της γερμανικής προπαγάνδας, τη βιαιότητα της αντιπαράθεσης του εθνικοσοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Με κείμενα που έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο ειδικών συνεργατών, με περισσότερες από 150 φωτογραφίες, πρωτότυπους χάρτες, εξαιρετικά σχέδια αρμάτων του διακεκριμένου εικονογράφου Δημήτρη Χαδούλα και θαυμάσιες απεικονίσεις στολών του Ιωάννη Μυλωνά, καταξιωμένου ενδυματολόγου και οπλογνώστη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών επιτυγχάνεται η "αναβίωση" της μεγάλης αυτής μάχης, με την οποία έπεσε η αυλαία του Β` Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΡΑΪΧ (1945)
ΧΑΝΑ ΡΑΙΤΣ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ «ΦΥΡΕΡΜΠΟΥΝΚΕΡ»
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟ 1945
ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ